Çocukların başlattığı kavgaya TOMA'lı müdahale
Saat: 09:32

Bursa'da mevsimlik işçi olarak çalışan iki taraf arasında çocukların başlattığı tartışma nedeniyle yaklaşık 100 kişi birbirine girdi. TOMA'ların ayırdığı tarafların kavgası sonucu 5 kişi yaralandı.
Olay Bursa'nın Yıldırım İlçesi'nde meydana geldi. Mevsimlik işçi olarak çalışan iki taraf, çocukların başlattığı kavga sonucu karşı karşıya geldi. Yaklaşık 100 kişinin birbirine girdiği kavga, adeta meydan muharebesini andırırken olaya müdahale eden polis ekipleri saatlerce süren kavgayı zorlukla yatıştırabildi. TOMA'ların müdahale ettiği olayda mevsimlik işçilerin çadırları yanarken, 5 kişinin de yaralandığı öğrenildi.
Çocukların başlattığı kavgaya ailelerin de dahil olmasıyla ilçe bir anda savaş alanına dönerken, işçi ailelerin barındıkları çadırlar ve içindeki eşyaları çıkan yangın sonucu kül oldu. Polis ekiplerinin yatıştırmada yetersiz kaldığı kavgaya Jandarma'dan takviye ekip de dahil oldu. Kavgada çeşitli yerlerinden yaralanan 5 kişi ise olay yerinde hazır bekletilen ambulanslarla tedavi edilmek üzere çevredeki hastanelere götürüldü.
POLİS, ÇEVİK KUVVET VE JANDARMA GÜÇLÜKLE YATIŞTIRDI
Büyüyen kavgayı ayırmak için gelen polis ekiplerine de yapılan taşlı saldırı sonucu bir polis memuru hafif şekilde yaralandı. Olay yerine sevk edilen Çevik Kuvvet ve jandarma ekiplerinin müdahalesiyle kavga yatıştırıldı. Kavganın olduğu yerde yakılan araç ve çadırlar için gelen itfaiye ekipleri yanan çadırlara ve aracı yangın söndürme kapsülü kullanarak söndürdü. Olaydan sonra iki tarafın şüphelileri yapılan kimlik kontrollerinin ardından emniyete götürüldü. Kalan taraflar ise emniyet personelinin gözetiminde şehir dışına çıkarıldı. Kavgaya karışanların hiç birisi birbirinden şikayetçi olmazken çıkan olaylar neticesinde polis kapsamlı bir soruşturma başlattı.