A24.com.tr » sağlık » Cinsiyet ne zaman belli olur | Cinsiyeti kim belirler | Gebelikte cinsiyet

Cinsiyet ne zaman belli olur | Cinsiyeti kim belirler | Gebelikte cinsiyet

Cinsiyet ne zaman belli olur | Cinsiyeti kim belirler | Gebelikte cinsiyet

Hamilelerin çok merak ettiği konulardan biri de çocuklarının cinsiyetinin ne zaman belli olacağıdır. Bu konuda hassas olan anneler internette en çok 'Cinsiyet ne zaman belli olur' sorusunu soruyor.

Anne adaylarının en çok meraklandığı konuların başında tabi ki bebeklerinin cinsiyetleri geliyor. 9 ay karınlarında taşıdıkları çocuklarının cinsiyetlerini öğrenmek ve ona göre hazırlık yapmak da onların en büyük hakkı. Bu haklarını kullanmak isteyen anneler de internette 'Cinsiyet ne zaman belli olur, Gebelikte bebeğin cinsiyeti hangi ayda belli olur' gibi sorular sorarak meraklarını gidermeye çalışıyorlar. Biz de onların bu tatlı heyecanlarına yanıt olabilmek için bu haberi yaptık. İşte bebeğin cinsiyeti ne zaman belli olur sorularının en ayrıntılı cevapları haberimizde.

BEBEĞİN CİNSİYETİ NE ZAMAN ANLAŞILIR?

Erken gebelik haftasında cinsiyet belirlenmesi, bakılan ultrasonografi cihazının gelişmişliğiyle de ilgilidir. Yaklaşık 13-16. gebelik haftasında cinsiyet görülebilir. Özellikle erkek bebekler erken tanınabilir. Ancak erken gebelik haftasında genital bölgede kordonun izlenmesinin yanıltıcı olabileceğini belirten uzmanlar, kız bebeklerin tespitinin bu nedenle daha geç olduğunu vurguluyor.

Gebeliğin ilk 12 haftası içinde bebeğin cinsiyetinin anlaşılması çok mümkün değildir. Gebeliğin 12. haftasının bitmesinden sonra vajinal ultrason ile tahmini bir cinsiyet belirleme yapılabilir. Bebeğin cinsiyeti gebeliğin 16. Haftasından sonra belli olmaktadır. Özellikle de 20. gebelik haftasından sonra bebeğin cinsiyetinin kesin olarak belirlenmesi mümkündür.

BEBEĞİN CİNSİYETİ NASIL ÖĞRENİLİR?

Bebeğin cinsiyet belirlenmesi için tıp dünyasında en yaygın kullanılan yöntemler vajinal ya da karın üstünden yapılan ultrasondur. Cinsiyet belirlemede kullanılan yöntemlerden % 100 kesin sonuç veren yöntem ise amniyon sıvısı incelemesidir. Bunun yanında kromozom incelemesi yöntemi de kesin sonuç verir.

 

YORUMLAR
  Hande Ataizi ve eşi hakkında Duymayan Kalmasın'da paylaşılan şok haber!
Hande Ataizi ve eşi hakkında Duymayan Kalmasın'da paylaşılan şok haber!