A24.com.tr » dünya » Çin'de virüs salgını yayılıyor! Bir şehir daha karantinada

Çin'de virüs salgını yayılıyor! Bir şehir daha karantinada

Çin'de virüs salgını yayılıyor! Bir şehir daha karantinada

Çin'de yayılan ve çok sayıda kişinin ölümüne neden olan korona virüsü salgını nedeniyle Wuhan'ın ardından bir kent daha karantina altına alındı.

Çinli yetkililer, Wuhan'da ortaya çıkan ve hızla yayılan yeni korona virüsü salgınında bir şehri daha karantina altına aldı. Zatürre belirtilerine yol açan korona virüsü salgınının yayılmasını önlemek için Vuhan kentinin ardından Huanggang da karantina altına alındı.

Sputnik'in haberine göre Wuhan'ın yaklaşık 75 kilometre batısında bulunan ve 7 milyon nüfusa ev sahipliği yapan Huanggang'da toplu taşıma hizmetleri durduruldu, ana meydanlar kapatıldı ve halka da dışarı çıkmamaları için uyarı yapıldı. Ayrıca çok özel bir durum olmadıkça şehirden ayrılmaları da yasaklandı.

Bakanlıktan yayımlanan acil uyarıda, kararın Hubey eyaletinin başkenti Vuhan'a planlanan tüm otobüs ve feribot seferlerini kapsadığı belirtilerek, kent sakinlerinden "özel bir sebep olmadan" şehri terk etmemeleri istendi.

Uyarıda ayrıca şehirden transit geçen toplu taşıma araçlarının da güzergahlarını değiştireceği vurgulandı.

Icou şehrinde de toplu taşıma durdu

Çin’de yeni tip koronavirüsü salgını nedeniyle Hubey eyaletinin Icou şehrinde toplu taşıma durduruldu.

Koronavirüs salgını

Çin'de 571 kişiye, şiddetli akut solunum yolu sendromuyla (SARS) benzerliği bulunan yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) bulaşmış, 17 kişi bu nedenle hayatını kaybetmişti.

Dün itibarıyla Hong Kong Özel İdari Bölgesi ve Makao Özel İdari Bölgesi'nde birer kişide saptanan virüs, bununla birlikte ABD, Japonya, Güney Kore'de birer kişide, Tayland'da 3 kişide tespit edilmişti.

Vuhan'da dün havaalanı ve tren istasyonları giden yolculara kapatılmış, toplu ulaşım askıya alınmıştı.

YORUMLAR
  Twitter yeniliğe doymuyor...
Twitter yeniliğe doymuyor...