A24.com.tr » ajanda » Cimer nedir? Cimer ne demek?

Cimer nedir? Cimer ne demek?

Cimer nedir? Cimer ne demek?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının istek, şikayet ve ihbarlarını bildirdiği CİMER'le ilgili vatandaşlar bilgi arayışına giriyor. Peki CİMER nedir?

20 Kasım 2006 yılında kurulan Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER), vatandaşların şikayetlerini, taleplerini, ihbarlarını ilettiği bir internet servisidir. Eskiden bu istek ve şikayetler BİMER'e (Başbakanlık İletişim Merkezi) de bildiriliyordu ancak Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçilince başbakanlık kurumu ortadan kalktı.

Gelişen bilgi iletişim teknolojileri sayesinde kadim insan haklarından olan dilekçe hakkının kullanımını kolaylaştırmak ve daha da önemlisi vatandaşların demokratik katılım yolu ile idare üzerinde kamuoyu denetimi sağlamak amacıyla oluşturulan CİMER, dünya genelinde elektronik başvuru alma sistemine geçen öncü sistemler arasındadır. CİMER, hükümetimizin çalışmaları ve kamu idaresinin eylem ve işlemleri hakkında vatandaşların görüş ve önerilerini alarak oluşturulacak politikalara kaynaklık etmektedir.

Aynı zamanda bu sistem, vatandaşlardan gelen geribildirimlerin ölçülmesi ile birlikte halkla ilişkiler kavramını tüm kamu teşkilatına yaymayı amaçlamaktadır.

CİMER BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? 

CİMER başvurusu https://www.cimer.gov.tr/ adresinden adresi üzerinden alınmaktadır. Yapılan başvuruların değerlenmeye alınması için TC kimlik numarası, ad-soyad ve adres bilgilerinin eksiksiz ve doğru bir şekilde girilmesi zorunludur. CİMER'e telefon ve mektupla da başvuru yapılması mümkündür. Yapılan başvurular sistem tarafından otomatik olarak üretilen başvuru numarası ile takip edilebilmektedir.

CİMER BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

YORUMLAR
  Survivor 2017'de yarışan kadın yarışmacılar şimdilerde ne ile uğraşıyor? Değişimlerine inanamayacaksınız!
Survivor 2017'de yarışan kadın yarışmacılar şimdilerde ne ile uğraşıyor? Değişimlerine inanamayacaksınız!