Çiftlik Bank soruşturmasında flaş gelişme! Yeri tespit edildi...
Saat: 20:19

İstanbul Emniyeti'ne bağlı polis ekipleri, Çiftlik Bank'ın Balıkesir'de bulunan Bitcoin fabrikasına baskın yaptı. Operasyonda 6 şüpheli gözaltına alınırken, fabrikadaki Bitcoin'lere de el konuldu.
Binlerce vatandaşın dolandırıldığı Çiftlik Bank vurgunuyla ilgili savcılık ve polis ekiplerinin soruşturması derinleşiyor.
Yurt dışına firar eden şirketin CEO'su Mehmet Aydın'ın iadesi için diplomatik temaslar sürerken, Türkiye'de de Çiftlik Bank'la bağlantılı şahıs ve iş yerleri tespit ediliyor.
Mali Şube Müdürlüğü ekipleri, Balıkesir'deki Bitcoin fabrikasının yerini tespit etti. Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile birlikte fabrika basıldı. Fabrikadaki Bitcoin'lere el konuldu.
Polis soruşturmada, Çiftlik Bank'ın firari muhasebe sorumlusunun da gizlendiği evi belirledi. Çiftlikbank organizasyonunda kurulan Fame Game Hayvancılık ile Çiftlik Bilgi İşlem isimli firmanın muhasebe işlemlerini takip eden K.K. mali müşavirlik ofisinde gözaltına alındı. Dolandırıcıkla bağlantılı 5 kişi daha gözaltına alındı. 6 kişinin emniyette sorguya alındığı bildirildi.
Çiftlik Bank'ın firari CEO'su Mehmet Aydın, basılan Bitcoin fabrikasında çekilen görüntülerini üyelerinin güvenini tazelemek için internetten paylaşmıştı.