CHP'nin yeni Anayasa planını anlattı
Saat: 15:40

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, anayasa değişikliği teklifinin meclisten geçmesi durumunda partinin nasıl bir tavır takınacağı hakkında bilgiler verdi.
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'den CHP'nin yeni anayasa ile ilgili planlarından bahsetti.
Anayasa değişikliği teklifi görüşmeleri sürerken CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel "Eğer bu düzenleme açık, takip edilen oylarla, gözlemcilerle, baskıyla alenileştirilir ve 330'u geçerse Anayasa Mahkemesine gidip bu düzenlemenin denetlenmesini ve iptalini sağlayacağız." dedi.
"İPTALİNİ SAĞLAYACAĞIZ"
Kabinlere girilmeden açıkta oy atılmasına izin vermeyeceklerini belirten Özel "İkinci turda eğer Adalet ve Kalkınma Partililer, bu rejim değişikliğini, gizli yapılması gereken oylamayı aleni yapmaya kalkarlarsa burada en sert ve net tavrımızı tekrar göstereceğiz. Böyle bir oylamaya izin vermeyeceğiz.
330'U GEÇERSE AYM'YE GİDECEĞİZ
Ortaya çıkan tüm ihlalleri, teknolojinin, hukukun, İçtüzüğün tanıdığı tüm olanakları kullanarak tespit edeceğiz ve bunu günü geldiğinde Anayasa Mahkemesine taşıyacağız. Eğer bu düzenleme açık, takip edilen oylarla, gözlemcilerle, baskıyla alenileştirilir ve 330'u geçerse Anayasa Mahkemesine gidip bu düzenlemenin denetlenmesini ve iptalini sağlayacağız" ifadelerini kullandı.
HANGİ MADDE KAÇ OYLA KABUL EDİLDİ
Anayasa değişikliğinin birinci tur oylamalarında 18 maddenin tamamı 330'un üzerinde oy aldı. İşte maddeler ve aldıkları oy oranları;