A24.com.tr » politika » CHP'den İstanbul Valiliği'ne tepki dinmiyor

CHP'den İstanbul Valiliği'ne tepki dinmiyor

CHP'den İstanbul Valiliği'ne tepki dinmiyor

Hükümet ve muhalefet arasında Adalet Mitingine kaç kişi katıldı tartışması bitmiyor. İstanbul Valiliğini hedef alan CHP'li Levent Gök, "Kıskananlar çatlasın" ifadeleriyle Vasip Şahin'e tepki gösterdi.

CHP'nin Maltepe'de gerçekleştirdiği Adalet Mitingi, siyaset gündemindeki sıcaklığını korumaya devam ediyor. Mitinge katılan vatandaşların sayısı hakkında hükümet ve muhalefet cephesinden farklı rakamlar kamuoyu ile paylaşılmaya devam ederken, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, İstanbul Valiliği'ne çattı.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, partisinin Maltepe'deki 'Adalet Mitingi'ne katılım sayısını 175 bin olarak açıklayan İstanbul Valiliği'ni eleştirerek, "Kıskananlar çatlasın. Herhalde İstanbul Valisi, İstanbul'un nüfusunun 500 bin olduğunu düşünüyor. Kendine gel Sayın Vali'm, 15 milyonluk bir kentin valisisin. Böyle bir akılla İstanbul'u yönetiyorsan vay halimize" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Gök, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Partisinin ‘Adalet Yürüyüşü’nün Türk siyaset tarihine geçtiğini söyleyen CHP’li Gök, şöyle konuştu:


“Dünya siyaset tarihine geçen bir yürüyüşü sonlandırdık. İlk gününden final gününe kadar yakın bir şekilde izlenildi. Bu yürüyüş hak, adalet arama yürüyüşü olarak başladı. Maltepe’deki miting alanında milyonlarca yurttaşla kucaklaştı. Bu yürüyüş iktidar partisinin dikkatle değerlendirmesi ve gerekli dersleri aması gereken bir yürüyüştür. Kıskananlar çatlasın. Yürüyüşümüzü başından beri algısız kılmaya çalışanlara karşı bu yürüyüş iktidarı, cumhurbaşkanını bir kenara koymuştur. Yürüyüşün kendisi bizatihi başlı başına gündem oluşturmuştur. Kimler için yürüdük? Cinsel tacize uğrayan çocuklarımız için adalet, şiddet gören kadınlarımız için yürüdük, OHAL’in mağdur ettiği haksız yere işten atılanlar için yürüdük. Yürüyüşümüz içinde hakkını alamayan çiftçiler, sigortasını yatıramayan esnaflar vardı. Öylesine bir yürüyüş oldu ki sağ düşünceden sol düşünceye kadar toplumun her kesimi adalet için yürüdüler. Adalet kutsal bir kavram. Adaletin olmadığı bir toplumun huzuru olmaz. Pek çok AKP’li kardeşimiz, MHP’nin büyük ölçüde tabanı yürüyüşümüzü destekledi. Yürüyüş boyunca bizi koruyan asker ve polisimize teşekkürü bir borç biliyoruz. Bu yürüyüş bir son değildir. Bu yürüyüş amacı hak hukuk adalettir. Bunlar içinde davranırsa iktidar partisi bir sorun olmaz, ama ak hukuk karşısında davranırsa karşısında milyonlar var. Bu toplum her türlü anayasal hakkını kullanarak iktidarın hak hukuk adalet içinde kalmanın temin edecek her türlü davranışı sergileyecektir”

"SAYIN VALİM, SEN 15 MİLYONUN VALİSİSİN"

İstanbul Valiliği’nin ‘Adalet Mitingi’ne katılanların sayısını 175 bin olarak açıklamasını eleştiren CHP’li Gök, “Devlet aklı mitinge katılım sayısını 175 bin olarak veren vali, iktidara yaranmak için bu kadar alçalmaya kendini komik duruma düşürmeye ne gerek vardı. Herhalde İstanbul Valisi, İstanbul’un nüfusunun 500 bin olduğunu düşünüyor. Kendine gel Sayın Vali’m, 15 milyonluk bir kentin valisisin. Böyle bir akılla İstanbul’u yönetiyorsan vay halimize. Devletin kokuşmuşluğuna bakın çürümüşlüğüne bakın. Yandaş bürokrat yaratma yarışına girmiş iktidar sayesinde. AK Parti genel başkan yardımcısı, Maltepe miting alanının 2,5 milyon kişi kapasiteli olduğunu söyledi. Bir o kadar kişi de miting alanına giremedi. Önemli olan mitingleri yarıştırmak değil 25 gün süren yürüyüşü ve sondaki finali sağlıklı değerlendiremiyorsanız ülkeyi yönetme ekinden uzaklaşmışsınız demektir. Bu yürüyüş siyasi tarihe geçmiştir. Yürüyüşümüzü küçümseyenlere hodri meydan. Sizde bizim yürüyüşümüzü geçen bir yürüyüş yapın görelim” diye konuştu. 

YORUMLAR
  Börü dizisinin Asena'sı Ahu Türkpençe: "Börü daha önce yapılmamış bir proje"
Börü dizisinin Asena'sı Ahu Türkpençe: "Börü daha önce yapılmamış bir proje"