CHP'de kurultay günü - CHP kurultayı NTV canlı izle
Saat: 12:48

CHP'de 36. Olağan Kurultayı başlıyor. Adalet ve Cesaret temalı kurultayda Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeniden başkan seçilip seçilmeyeceği merak konusu. İşte an ve an kurultayda yaşananlar..
CHP'nin "Adalet ve Cesaret" temalı 36. Olağan Kurultayı başladı. 7'nci kurultayına giren Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun karşısına rakip olabilmek için adayların delegelerin yüzde 10'unun imzasını toplaması gerekiyor.AK Parti'nin temsilci göndermediği kurultayda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve aday adayı Muharrem İnce salonda yan yana oturdu. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, oybirliğiyle divan başkanlığına seçildi.
CHP KURULTAYI NTV CANLI YAYIN İZLE
Kılıçdaroğlu, açılış konuşmasını yaptı:
SURİYE ÇAĞRISI
Hükümete açık ve net bir çağrı yapıyorum. Suriye hükümetiyle derhal temasa geçin. Suriye'de toprak bütünlüğü sağlanacaksa Suriye devletiyle ilişki kurmak gerekiyor"
İki değerli yoldaşımız aramızda yok. Biri Deniz Baykal, inşallah kısa sürede aramıza katılacak. Ve aramızda olmayan milletvekilimiz Enis Berberoğlu. Enis Berberoğlu, hakkın, hukukun ve adaletin olmadığı ülkede hiçbir somut gerekçe gösterilmeden içeride tutulmaktadır. Bütün yol arkadaşlarımın selamını gönderiyorum. Enis Berberoğlu'nun tutuklanma gerekçesi hiçbir belgeye dayanmayan belgeyle içeride. Onu tutuklayanlar şu an içeride. Terör örgütlerinin bildiği nasıl devlet sırrı olur. İstediğiniz kadar baskı kurun. Biz bildiğimiz yoldan asla dönmeyeceğiz. Çünkü biz, Kuvayı Milliyeciyiz.
Elimde bir dilekçe var. Başkanlık divanının oluşturulması için yeterli imza var. Olağan kurultayda başkanlık divanına Sayın Büyükerşen öneriliyor. Sayın Yılmaz Büyükerşen'i kurultayımızı yönetmek üzere görevlendirilmesini oylarınıza sunuyorum... Oy birliği ile kabul edilmiştir.
GENEL BAŞKANLIK İÇİN 126 İMZA GEREKİYOR
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu dışında Yalova Milletvekili Muharrem İnce, eski İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal, eski Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, eski CHP İstanbul Ümraniye İlçe Başkanı Alparslan Çabuk genel başkanlığa aday adayı olduğunu açıkladı. Parti tüzüğüne göre, genel başkanlığa aday olmak isteyenlerin toplam delegenin yüzde 10'unun imzasını alması gerekiyor. Buna göre aday adaylarının 126 delegenin imzasıyla başkanlığa aday olabilecek.
KILIÇDAROĞLU'NUN YEDİNCİ KURULTAYI
Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin genel başkanlık koltuğuna 2010'da, dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın istifasının ardından gerçekleştirilen 33. Olağan Kurultay'da seçilmişti. Bu tarihten itibaren, 18-19 Aralık 2010, 26 Şubat 2012, 27 Şubat 2012 ve 5-6 Eylül 2014'te olağanüstü, 17-18 Temmuz 2012 ve 16-17 Ocak 2016'da olağan kurultaylar gören Kılıçdaroğlu, şimdi 36. Olağan Kurultay'a hazırlanıyor.