A24.com.tr » politika » CHP'de dokunulmazlık çatladğı

CHP'de dokunulmazlık çatladğı

CHP'de dokunulmazlık çatladğı

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, partisinin görüşüne katılmadığı için dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği oylamasına katılmayacak.

TBMM’de Milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği görüşümelerine saatler kala CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, partisinin ‘evet oyu verilmesi’ yönünde görüş belirttiği anayasa oylamasına katılmayacağını açıkladı.

Yazılı açıklama yapan CHP’li Erol, milletvekili olurken, “Anayasaya sadakatten ayrılmayacağına namusu ve şerefi üzerine ant içtiğini” anımsattı. Erol, “İçtiğim yemine sadık kalacağım. Anayasaya aykırı olan bir düzenlemenin oylamasına katılmayı etik bulmuyorum. O yüzden AKP’nin dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili teklifin Meclisteki oylamasına katılmayacağım” dedi. 

YORUMLAR
  Geçmişten günümüze En iyi film Oscar ödülü alan filmler
Geçmişten günümüze En iyi film Oscar ödülü alan filmler