A24.com.tr » politika » CHP Yalova belediye başkanı adayı Vefa Salman kimdir nereli kaç yaşında?

CHP Yalova belediye başkanı adayı Vefa Salman kimdir nereli kaç yaşında?

CHP Yalova belediye başkanı adayı Vefa Salman kimdir nereli kaç yaşında?

CHP 31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerdeki belediye başkanı adaylarını belirleme başladı. Yalova'nın mevcut Belediye Başkanı Vefa Salman yeniden aday gösterildi. Peki kimdir Vefa Salman?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yönetimi, yerel seçim için bir yandan ittifak görüşmeleri yaparken diğer taraftan aday belirleme işlemlerini sürdürüyor. 

CHP, Yalova Belediye Başkanlığı görevi için mevcut başkan Vefa Salman'ı aday gösterdi. Peki Vefa Salman kimdir, nereli, kaç yaşında, mesleği ne? İşte ayrıntılı bilgiler...

VEFA SALMAN KİMDİR?

Vefa Salman, 1965 yılında Yalova’da doğdu. 1987 yılında Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi’ni bitirerek iş hayatına atıldı.Yirmi yıldır Yalova’da ticari yaşamının içerisinde bulunmaktadır.

1988 yılında, Yalova’da yayınlanan tek günlük gazete olan “Haberci Gazetesi”nde yazı hayatına başladı. Yalova’da yayınlanan ikinci günlük gazete olan “Yalova Gazetesi”nin kurucularından olup, gazetenin imtiyaz sahipliği ve başyazarlığını 7 yıl yürüttü. Yalovamiz.com isimli yerel internet sitesinin kurucularından ve sitenin köşe yazarlarındandır.

CHP Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği (2004-2007), bir dönem Yalova Belediyesi Meclis üyeliği ve Grup Sözcülüğünü (2004-2009), aday adaylığı başvurusuna kadar CHP İl Disiplin Kurulu Üyeliği bir dönem Yalova Fenerbahçeliler Derneği Başkanlığı, üç dönem Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Murahhas üyeliği, bir dönem Yalova Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı mütevelli heyeti üyeliği ile çeşitli sivil toplum örgütlerinin kuruculuğu, yönetim ve denetim kurulu üyeliklerinde bulundu.

Yalova Belediye Başkanlığı seçimlerinde CHP ve AK Parti itirazları üzerine geçersiz sayılan oylar yeniden incelendi. İncelenme sonrasında daha önce 1 oy farkla seçimi kaybeden CHP adayı Vefa Salman, bu kez 6 oyla belediye başkanlığına seçildi.

YORUMLAR
  Hamdi Alkan kızı Zeynep Alkan'ın olay dansı hakkında konuştu...
Hamdi Alkan kızı Zeynep Alkan'ın olay dansı hakkında konuştu...