A24.com.tr » politika » CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin seçim beyannamesini açıkladı

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin seçim beyannamesini açıkladı

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin seçim beyannamesini açıkladı

5 Ana başlıktan oluşan seçim beyannamesi CHP, Aday tanıtım toplantısında Kılıçdaroğlu tarafından paylaşıldı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin seçim bildirgesini bugün açıkladı. CHP'nin bildirgesinde asgari ücretin 2 bin 200 TL olacağı, 180 bin öğretmenin atamasının gerçekleşmesi, Öğretmenler Günü'nde öğretmenlere birer maaş ikramiye, emekliye bayramlarda birer maaş ikramiye verilmesi gibi maddeler ön plana çıkıyor. Cumhuriyet Halk Partisi'nin seçim şarkısı 'Artık tamam' salondakiler dinletildi. Şarkının sözlerinde, 'Artık tamam, millet için geliyoruz' ifadeleri yer alıyor. Öte yandan bildiride Nevruz'un resmi tatil ilan edilmesi vaadi de dikkat çekti.

SEÇİM BİLDİRGESİ TAM METNİ

SALONA BİRLİKTE GİRDİLER
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce salona eşleriyle birlikte girdi. Bu esnada salonda alkışlar yükseldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin seçim beyannamesini açıkladı:

Bu ülkeyi seven her vatandaşımın tarihi bir sorumluluğu olduğununu unutmaması gerekiyor. Biz yani CHP'liler bu ülkenin geleceği için hiçbir bireysel çıkar gütmeden mücadele eden bir gelenekten geliyoruz. CHP'liler mücadelenin insanlarıdırlar. Adaleti savunmuşlardır, birlikteliği, barışı savunmuşlardır. CHP, büyük dönüşümleri gerçekleştirenlerin partisidir. CHP, egemenliği saraydan alıp halka verenlerin partisidir. CHP, kendi özgür iradesiyle demokrasiye inandığı için çok partili yaşamı bu ülkeye getirenlerin partisidir.

"BU TOPLANTI TARİHİ BİR TOPLANTI"
CHP, birlikte yürüyenlerin partisidir. Bugün geldiğimiz noktada hepimize tarihi bir görev düşüyor. Türkiye tek adam rejimi değil, Türkiye demokrasi istiyor. Türkiye, mafya devleti değil hukuk devleti istiyor. Türkiye eşi dostu zenginleşmiş bir yolsuzluk düzeni değil emekten yana bir Türkiye istiyor. O nedenle bu seçimler tarihi seçimlerdir. Bu toplantı da tarihi bir toplantıdır. Hep birlikte 'tamam' denilecek bir seçimi başlatıyoruz.

"5 TEMEL SORUNU ÇÖZECEĞİZ"
Türkiye'nin 5 temel sorununu çözeceğiz. Yaşımıza bakmaksızın, eğitimimize bakmaksızın vatan sevgisiyle Türkiye'nin 5 temel sorununu çözeceğiz. Türkiye'nin en sorunlu alanlarından biri ekonomidir. TL'nin nasıl eridiğini hep birlikte gözlemiyoruz. Türkiye'yi dünyada nasıl lider yapacağız eriyen TL ile mi? Yoksa güçlü bir TL ile mi yapacağız? Çiftçi, emekli, işçi hayatından memnun değil. Fabrikalar yapan değil hapishaneler yapan bir Türkiye hükümeti ile karşı karşıyayız. 81 milyona sesleniyorum bu düzenden memnun olan bir sınıf var. Onun adı rantiye sınıfı. Rantiyeciler memnun. Bir masa bir sandalye ellerinde viski kadehi milyarlar kazanıyorlar. Bu düzeni değiştirmenin sorumluluğu hepimize düşüyor. Hep birlikte bu rantiye düzenini değiştirip halktan yana bir düzeni yeniden inşa etmek zorundayız.

"BAŞARI İÇİN PLANLAMA GEREKİYOR"
Türkiye ekonomisi büyük bir değişim ve dönüşüme ihtiyaç duyuyor. 16 yıldır bu ülkeyi yönetenler ekonominin ihtiyaç duyduğu değişim ve dönüşümü gerçekleştirebilir mi? Kendi seçim bildirgelerini hazırladılar. Onların seçim bildirgeleri ranta dönük. Bizim bildirgemiz insana ve üretime dönük. Ranta dönük bir bildirge değil insana yönelik bir bildirgeyle yola çıktı. Değişimi nasıl yapacağız? Hangi devlete bakarsanız bakın büyük değişim ve dönüşümler planlama ile olmuştur. Eğer bir ülke önümüzdeki 100 yılı planlamışsa o ülke dünyada söz sahibi olur. İşin anahtarı geleceği planlamaktadır. 16 yıldır ülkeyi yönetenler devlet planlama teşkilatını kapattılar. Biz Türkiye'nin geleceğini planlayacak yeni bir kurum oluşturacağız. İnsani Geliştirme Stratejileri ve Bilgi Kurumu'nu kuracağız.

"BEYİN GÖÇÜNÜ TERSİNE ÇEVİRECEĞİZ"
Eğer bir ülke önündeki 100 yılı planlayamıyorsa geri kalmaya mahkumdur. Biz mademki Türkiye'de büyük bir değişimi sağlayacağız o zaman şimdiden gecikmeksizin geleceğimizi planlamak zorundayız. Bu kurumda Türkiye'nin en saygın bilim insanları çalışacak. Bilgi üretecekler ve geleceği planlayacaklar. Bugün bir başka gerçeğe de tanıklık ediyoruz. Bizim bilim insanlarımız geleceği başka ülkelerde arıyorlar. Yaşadığımız en büyük ayıplardan birisi de budur. Bir de Cumhuriyet'in ilk yıllarına bakın Batı'nın bilim insanları Türkiye'ye geliyordu. Şimdi bizim parlak beyinlerimiz Batı'ya gidiyor. Beyin göçünü tersine çevireceğiz.

"KOBİ'LERE SIFIR FAİZLİ KREDİ"
Dünya sanayide 4.0'ı konuşuyor. Dünyanın hiçbir lideri yol, köprü yapıyoruz diye övünmez çünkü bunu ayıp sayar. Elin oğlu uzaydan altını nasıl getiririm diye mücadele ediyor. Türkiye'yi bölgesinde 21. yüzyılın lideri yapmaktır. Bilim ve teknolojideki hızlı dönüşüm bizim de hızlı adım atmamıza neden oluyor. Dijital dönüşüme ayak uydurulması gerekiyor. Hızlı değişim ve dönüşüme ayak uyduran firmalar KOBİ'lerdir. KOBİ'lere biz ne yapacağız? Sayın Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı olduğu CHP'nin parlementoda çoğunluk olduğu Türkiye'de KOBİ'lere vergi, sigorta ve prim borcu yoksa 1 yıl süreyle 0 faizli kredi vereceğiz. Vergi ve prim borcu zamanında ödenince devlet en az 322 milyar lira az borçlanacak. Türkiye, dünyanın en büyük faizini ödemeyecek.

YORUMLAR
  Rol aldıkları her dizi hayal kırıklığı yaratan 10 ünlü isim...
Rol aldıkları her dizi hayal kırıklığı yaratan 10 ünlü isim...