A24.com.tr » politika » CHP Balıkesir belediye başkanı adayı Ahmet Akın kimdir nereli kaç yaşında?

CHP Balıkesir belediye başkanı adayı Ahmet Akın kimdir nereli kaç yaşında?

CHP Balıkesir belediye başkanı adayı Ahmet Akın kimdir nereli kaç yaşında?

CHP 31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerdeki belediye başkanı adaylarını belirleme başladı. Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı gösterildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yönetimi, yerel seçim için bir yandan ittifak görüşmeleri yaparken diğer taraftan aday belirleme işlemlerini sürdürüyor. 

CHP,  Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevi için mevcut Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın'ı aday gösterdi. Peki Ahmet Akın kimdir, nereli, kaç yaşında, mesleği ne? İşte ayrıntılı bilgiler...

AHMET AKIN KİMDİR?

13 Ağustos 1973 yılında Balıkesir/Gönen’de doğdu. Baba adı Erdal, anne adı Nejla’dır. İlk ve ortaokul eğitimlerini Gönen’de tamamladıktan sonra İzmir Atatürk Lisesi’nden mezun oldu. Ardından, İngiltere’de Cambridge Eurocenter’da Dil ve Ekonomi eğitimleri aldı. Ayrıca Bahçeşehir Üniversitesi’nde Siyaset eğitimi gördü.

İspanya’da farklı tarihlerde “Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Üretimi” üzerine birçok eğitim ve seminerlere katıldı. Enerji alanında faaliyet gösteren özel sektör kuruluşlarında Genel Müdür, uluslararası alanda faaliyet gösteren holdinglerde CEO ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev aldı. Ülkemizin enerjide dışa bağımlılığını sona erdirecek, çevreye duyarlı ve daha ekonomik elektrik üretim projeleri üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

25. Dönem Balıkesir Milletvekili İngilizce, İspanyolca ve İtalyanca bilen Akın, evli ve iki çocuk babasıdır.

27. dönem CHP Balıkesir milletvekilidir. 

YORUMLAR
  Antik Mısır'ın 4 bin yıllık gizemi çözüldü
Antik Mısır'ın 4 bin yıllık gizemi çözüldü