A24.com.tr » magazin » Ceylan Ertem lezbiyen mi, Ceylan Erten kimdir, eşcinsel mi?

Ceylan Ertem lezbiyen mi, Ceylan Erten kimdir, eşcinsel mi?

Ceylan Ertem lezbiyen mi, Ceylan Erten kimdir, eşcinsel mi?

Şarkılarıyla adından söz ettiren şarkıcı Ceylan Ertem, katıldığı Misafir Odası adlı programda hemcinsleriyle aşk yaşamacak istediğini söyledi. Ceylan Ertem lezbiyen mi, Ceylan Ertem kimdir?

 Son dönemde müzikleriyle ön plana çıkan Ceylan Ertem söylediği sözlerden sonra Twitter'da TT oldu. Ceylan Ertem kadınlarla aşk yaşamak istediğini söyledi.

Program sunucularının sorularına içtenlikle yanıt veren Ceylan Ertem, kadınlara yönelik aşk şarkıları yazarken bu duygunun nasıl oluştuğunu yaşamadan da aşk şarkıları yazılıp yazılamayacağını soran sunucuya bunun şart olmadığı yanıtını verdi. Ancak Ertem bu yanıtın hemen sonrasında bir kadınla aşk yaşamak istediğini söyleyerek izleyicileri de şaşırttı. Hayatıyla ilgili bilinmeyenleri anlatan Ertem, “Hepimizin içinde kadınları arzulayan bir yan var. Bunu kimse inkâr etmesin. Ben kadınları da erkekleri de çok seviyorum. İnşallah, Allah'ım, senden tek bir isteğim var: Bir kadınla aşk yaşamak. Ama şu an erkekleri hâlâ çok seviyorum. Erkeklerden vazgeçemedim ama…” dedi.

CEYLAN ERTEM KİMDİR?

Ceylan Ertem 26 Aralık 1980 tarihinde Sakarya'da dünyaya geldi. Belediye korosunda yer aldı ve gitar dersleri aldı.

1999'da müzik eğitimine devam etmek için İstanbul'a taşındı ve müzikal şarkıcılığı eğitimine başladı.

2000 yılında Tunçay Korkmaz ile birlikte 'anima'yı kurdu. Ardından 2004-2007 yıllları arasında Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi'nde Duysal Sanatlar bölümünde Müzikoloji eğitimi aldı.

2006 Şubat ayında Animasal Sony-Bmg etiketiyle yayınlandı. 2007' de Anima ile Baykuş Müzik stüdyolarında, Handan İpekçi filmi Saklı Yüzler' in film müziğini üretti/kaydetti.

2008 yılında 26 hafta süren radyo programına başladı. Türkiye’ nin önemli radyo kanallarından Açık Radyo’ da ŞuBiDap programını hazırlayıp, sundu.

2008'de Philipp Gropper ve Wanja Slavin ile beraber Berlin’ de temelleri atılan caz tabanlı projesiyle Berlin'de konserler verdi.

2009 yılında Fransız grup United Fools ile beraber yeni şarkılar yazdı, konser verdiler.

2010 yılında Ceylan Ertem'in ilk solo albümü "Soluk" kaydedildi ve yayınlandı. Albümden, İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali İF' e de seçilen, yine Dağhan İş tarafından çekilen senaryosu Ceylan Ertem' e ait Çok Yakın adlı klip aynı yıl yayınlandı.

Bu arada son 3 yıldır üzerinde çalıştığı Cadı Avı adlı müzik/araştırma programının ilk demo kayıtlarını vimeo/CADIAVI adlı adreste yayınlamaya başladı.

2010 yılında Hollanda'lı New World Jazz Grubu Barana ile gerçekleştirdiği “Xenopolis” projesi için Hollanda turnesine çıkan Ceylan Ertem bu projenin bir albüm haline getirilmesi ile birlikte 2011 yılının Aralık ayında ikinci bir turne için tekrar Hollanda'ya davet edildi. İkinci turnenin Avrupa'da ses getiren başarısından sonra projenin 2012 Ekim ayında Türkiye turnesinin yapılmasına karar verildi ve ekip Akbank Caz Festivali kapsamında Türkiye turuna çıktı.

2012 yılında Ada müzik etiketiyle 2. solo albümü Ütopyalar Güzeldir yayınlandı. Albüm birçok eleştirmen tarafından yılın en iyi ilk beş albümü arasına girdi.

Ceylan Ertem kendi şarkıları dışında Cadı Avı projesiyle, kendi hayatında ve Türk müzik tarihinde iz bırakmış kadın müzisyenlerin şarkılarını yorumlamaya başladı.

Haziran ayında Ada Müzik'in önerisiyle, uzun süredir sahnede beraber çalıştığı memleketin değerli müzisyenleri eşliğinde kaydettiği Yuh! albümü yayınlanacak. Albüm Türkiye'deki direniş kültürünün küçük bir izdüşümü, bu mücadelelere bir saygı albümü niteliğinde.

YORUMLAR
  Ezan sesini duyan köpekler neden hep birlikte ulumaya başlar?
Ezan sesini duyan köpekler neden hep birlikte ulumaya başlar?