A24.com.tr » yaşam » Çevik Kuvvet'te artık bu hitap şekilleri yasak

Çevik Kuvvet'te artık bu hitap şekilleri yasak

Çevik Kuvvet'te artık bu hitap şekilleri yasak

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde verilen talimat doğrultusunda bundan sonra Çevik Kuvvet biriminde patron, başkan, abi, kanki, kral, abla, hacı, toprağım' gibi kelimelerle hitap şekilleri yasaklandı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü, polis memurlarının kendi aralarındaki hitap şekillerine yeni düzenleme getirdi.

Şube Müdürü imzasıyla önceki gün yayınlanan talimat yazısında, şube bünyesinde görev yapan personelin kendi aralarında hitap şekli olarak resmiyet ve hiyerarşiyle bağdaşmayan 'patron, başkan, abi, kanki, kral, abla, hacı toprağım' kelimeler kullandıkları ve bu kelimelerin personelin farklı yaş gruplarında olması sebebiyle problem oluşturduğunun görüldüğü belirtildi.

HEMŞERİCİLİK BİTİYOR 'DEVRECİLİK' GELİYOR

Yazıda, şube personelinin birbirlerine hitap şekli olarak 'patron, başkan, abi, kanki, kral, abla, hacı toprağım' gibi başka anlamlara gelen kelimeler kullanmalarının aralarında iletişim sorunu meydana getirdiğine dikkat çekildi. Bu kelimeler yerine çevik kuvvet polislerinin kendisi ile aynı yıl göreve başlayan personele 'Devrem', kendisinden önce göreve başlayan personele 'Üst devrem', kendisinden sonra göreve başlayan personele ise 'Alt devrem' şeklinde hitap etmesi gerektiği belirtilerek konuyla ilgili gerekli seminerin Eğitim Büro Amirliği tarafından verileceği vurgulandı.

YORUMLAR
  Miss Turkey 2017 kızları belli oldu...
Miss Turkey 2017 kızları belli oldu...