A24.com.tr » yaşam » Çankaya Köşkü'nde kritik güvenlik zirvesi

Çankaya Köşkü'nde kritik güvenlik zirvesi

Çankaya Köşkü'nde kritik güvenlik zirvesi

Erdoğan'ın Suriye'nin kuzeyinde yuvalanmaya devam eden terör örgütü YPG'yi işaret ederek, 'Oyunlarını bozacağız' ifadelerini kullanmasının ardından Çankaya Köşkü'nde güvenlik zirvesi toplandı.

Devletin zirvesinden art arda gelen YPG uyarısı sonrası TSK ve hükümette peşi sıra gerçekleşen kritik zirveler 'Suriye'ye yeni bir operasyon mu gerçekleşecek' ihtimalini iyiden iyiye güçlendirdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Suriye ve Irak'taki oyunları bozacağız." çıkışı sonrası, Başbakan Yıldırım başkanlığında güvenlik zirvesi yapıldı.1,5 saat süren toplantı basına kapalı gerçekleşti.

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında yapılan güvenlik toplantısı sona erdi. Çankaya Köşkü'nde, basın kapalı gerçekleştirilen toplantı 1,5 saat sürdü.

HULUSİ AKAR DA TOPLANTIDA

Toplantıya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın, Başbakanlık Müsteşarı Fuat Oktay, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ümit Yalçın katıldı.

İKİNCİ BİR FIRAT KALKANI MI GELİYOR?

Konuyla ilgili olarak Reuters'a değerlendirmede bulunan bir yetkili toplantıda Suriye ve Irak'taki gelişmelerin ele alınacağını dile getirdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN SÖZLERİ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Pazartesi günü Rize'de yaptığı açıklamada, "Suriye ve Irak'taki oyunları bozacağız. Fırat Kalkanı ile ilk adımları attık. Irak'ta yeni terör bölgeleri ve oluşumlarının inşasına izin vermeyeceğiz" demişti. 

YORUMLAR
  Eda Taşpınar'dan olay paylaşım... Bikini altı olmadan yapılan paylaşım!
Eda Taşpınar'dan olay paylaşım... Bikini altı olmadan yapılan paylaşım!