Cani öğrenci, üniversitedeki hocasını öldürdü
Saat: 11:42

Çankaya Üniversitesi'nde hukuk okuyan 4. sınıf öğrencisi Hasan İsmail Hikmet, kendisini kopya çekerken yakalayan araştırma görevlisi Ceren Damar'ı odasında katletti.
Çankaya Üniversitesi'nde korkunç bir cinayet işlendi. İşte dehşete düşüren olayın ayrıntıları...
Hasan İsmail Hikmet adlı öğrenci geçen hafta sınavda kopya çekerken, asistan hocalık da yapan araştırma görevlisi Ceren Damar tarafından yakalandı.
Hürriyet'ten Fevzi Kızılkoyun'un haberine göre; kopya nedeniyle Hikmet’in sınavı iptal edildi. Dün Damar’ın odasına konuşma bahanesiyle giren zanlı, yanında getirdiği emekli özel harekat polisi babasına ait tabancayla genç akademisyene iki el ateş etti. Damar kanlar içerisinde yere düşerken saldırgan bununla da yetinmeyerek yanında getirdiği bıçakla Damar’ı vücudunun farklı bölgelerinden 10 kez bıçakladı. Ağır yaralanan Damar, hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaydetti.
1 SAAT SONRA YAKALANDI
Cinayetten sonra aracına binerek kaçan saldırgan, yaklaşık 1 saat sonra polis tarafından yakalandı. Sorguya alınan Hikmet’in ilk ifadesinde Damar’ın iki yıldır rehber öğretmeni olduğunu belirterek, “Bana baskı ve mobbing uyguluyordu. Son olarak da sınavımı iptal etti. Konuşmak için odasına girdim, beni tersledi. Bunun üzerine eve giderek babama ait silahı alıp tekrar yanına gittim. Amacım korkutmaktı. Aynı baskılar ve terslemelere devam edince ateş ettim” dediği öğrenildi. Zanlının babası da bilgisine başvurulmak üzere gözaltına alındı.
EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ, SINAVLAR ERTELENDİ
Ankara'da öğrencisi tarafından öldürülen Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde görevli Akademisyen Ceren Damar Şenel'in cansız bedeni, olay yerinde yapılan incelemenin ardından Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.
Çankaya Üniversitesi de başsağlığı mesajı yayınlayarak, eğitime ara verildiğini ve sınavların geçici olarak ertelendiğini belirtti.
Yapılan açıklamada şöyle denildi:
''Balgat Kampüs Hukuk Fakültesi'nde 2 Ocak 2019 tarihinde yaşanan menfur saldırıda üniversitemizin değerli akademisyenlerinden Ceren Damar Şenel'i kaybettik. Yaşanan elim olayın ardından sağlık ekiplerinin tüm müdahalesine rağmen Ceren Damar Şenel, Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur. Menfur saldırıda hayatını kaybeden öğretim elemanımıza, Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm üniversite camiasına sabır ve baş sağlığı dileriz. Üniversitemiz genelinde yapılacak olan tüm sınavlar ertelenmiştir. 02/01/2019 tarihinde Üniversitemiz genelinde Senato kararı ile 1 gün (03 Ocak 2019) ve Hukuk Fakültemizde 3 gün (03-05 Ocak 2019) tarihlerinde yapılacağı ilan edilen tüm sınavlar ertelenmiş, ayrıca Hazırlık Eğitim Birimi'nde eğitime 1 gün (03 Ocak 2019) ara verilmiştir.''
KORKUNÇ PAYLAŞIM, SAVCILIĞI HAREKETE GEÇİRDİ
Bu elim olayın ardından aynı üniversitede öğrenci olan bir başka kişinin yaptığı paylaşım, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının dikkatinden kaçmadı.
İşte savcılıktan yapılan açıklama:
“Çankaya Üniversitesinde Ceren Damar isimli öğretim görevlisinin öldürülmesi olayıyla ilgili ‘Bu örnek hareket umarım sınavlarımıza yansır. Herkese iyi çalışmalar’ şeklinde paylaşım yapan ve aynı üniversitede öğrenci olan M.B isimli şahıs hakkında ‘suçu ve suçluyu övme’ suçundan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca re’sen soruşturma başlatılmıştır.”