A24.com.tr » yaşam » Bursa tatil mi 10 ocak 2019 perşembe | Bursa'da yarın okullar tatil mi | Bursa Valiliği resmi açıklama

Bursa tatil mi 10 ocak 2019 perşembe | Bursa'da yarın okullar tatil mi | Bursa Valiliği resmi açıklama

Bursa tatil mi 10 ocak 2019 perşembe | Bursa'da yarın okullar tatil mi | Bursa Valiliği resmi açıklama

Bursa'da yarın okullar tatil mi? 10 Ocak 2019 perşembe günü okul tatil mi? Bursa Valiliği resmi açıklama yaptı mı? İşte yanıtı...

Türkiye'nin pek çok bölgesi soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girdi. Marmara Bölgesi'nin tamamı da kar yağışına teslim oldu. Kar yağışının yoğun şekilde görüldüğü illerden biri de Bursa oldu.

Bursa'da etkili olan kar yağışı, vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Soğuğun yanı sıra karla kaplı yollar da sürücüleri zorluyor. Kar yağışı nedeniyle binlerce öğrencide tatil beklentisi oluştu. Peki okullar tatil mi? Valilikten resmi açıklama geldi mi? İşte ayrıntılar...

BURSA'DA OKULLAR YARIN TATİL Mİ? (10 OCAK 2019 perşembe)

Bursa'da kar yağışı çeşitli bölgelerde etkili oluyor. Kar yağışı nedeniyle bazı illerde eğitime ara verildi. Bursa'da ise şu an için 'okullar tatil' açıklaması yapılmadı. Kar yağışının etkisini arttırması durumunda Bursa Valiliğinin alacağı karar merak ediliyor. Valilikten yapılan son açıklamada şu uyarı yapıldı:

Marmara Denizi’nde rüzgarın 10.01.2019 Perşembe günü sabah ilk saatlerden itibaren güney ve güneybatı yönlerinden 6 ile 8 kuvvetinde (60-75 km/saat) fırtına; zaman zaman 9 kuvvetinde (75-90 km/saat) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği ve ulaşımda aksamalara yol açacağı tahmin edilmektedir.

BURSA VALİLİĞİ RESMİ HESABI İÇİN TIKLAYINIZ

KAR KALINLIĞI 114 CM'YE ULAŞTI

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'da kar kalınlığı 111 santimetreye ulaştı.

Bursa Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, "Oteller Bölgesi"ndeki kar kalınlığı, son yağışların ardından 111 santimetreye yükseldi.

Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ, hafta sonu ziyaretçi akınına uğradı. Soğuk havaya ve yoğun sise aldırmayan vatandaşlar, Uludağ'a çıkmak için teleferik ve dağ yolunda uzun kuyruklara neden oldu.

Kar kalınlığının 114 santimetreye ulaşmasını fırsat bilen tatilciler hafta sonu tatilinde 'beyaz cennet' olarak bilinen Uludağ'ı doldurdu. Uludağ'a çıkmak isteyen vatandaşlar teleferik ve dağ yolunda uzun kuyruklara neden oldu. Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Uludağ, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı. Kayak yapmak isteyen tatilciler pistleri doldururken, pistlerde adım atacak yer kalmadı. Tatilciler kayak yapmanın keyfini çıkarırken, kayak yapmayı yeni öğrenenlerin ise zorlandığı görüldü. Günübirlik gelen bazı vatandaşlar ise kızak yaparak kar topu oynadı. Hava sıcaklığı en yüksek sıfırın altında 12 derece olarak ölçülürken, en düşük sıfırın altında 17 derece olarak ölçüldü. Uludağ'da, kar kalınlığı ise 114 santimetre olarak ölçüldü. Sömestr tatilinin yaklaşması ile birlikte otellerdeki doluluk oranları yüzde 90'lara ulaştı. 

YORUMLAR
  Ünlü isimlerin Las Vegas katliamı sonrası beraberlik mesajları...
Ünlü isimlerin Las Vegas katliamı sonrası beraberlik mesajları...