A24.com.tr » ajanda » Büro personeli ne iş yapar?

Büro personeli ne iş yapar?

Büro personeli ne iş yapar?

Büro personelinin ne yaptığı internette arama motorlarında çok fazla merak edildi. Biz de bu haberi "büro personeli ne iş yapar" başlığıyla sizlerle paylaşıyoruz. İşte detaylar...

Büro personeli ne iş yapar? | Büro personeli ne iş yapar? konusu insanlar tarafından merak ediliyor. Günümüzde de internet ortamında her türlü bilgiye ulaşılabildiği için öncelikle arama motorlarından bilgi almaya çalışıyor.

Büro personelinin ne iş yaptığını merak edenler ise elbette arama motorlarına koştu. Biz de bu haberi büro personelinin ne iş yaptığını merak edenler için yaptık. "Büro personeli ne iş yapar?"

Büro Personeli Görevleri Nelerdir?

Büro personelleri birçok farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilir. Çalışacakları kuruma göre görevleri belirlenir. Eğer bir şirkette büro personeli olacaksanız, firmaya ait günlük işleri düzenleme, evraklarla ilgilenme, bilgisayar başında çalışma gibi görevler üstlenebilirsiniz. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmaya başladığınızda ise kayıt alma, başvuru kabul etme, müşteri ya da bireylerin işlemlerini yerine getirme gibi görevlerde bulunabilmeniz mümkün.

Büro Personeli Nasıl Olunur?

Büro personeli olabilmek için sahip olunması gereken en önemli özellik, bilgisayar kullanabilme yetkinliğidir. Microsoft Office programlarını bilmek ve iyi bir klavye yazıcısı olmak size avantaj sağlar. Bunun dışında düzenli ve disiplinli çalışabilen, masa başında çalışmaya uygun, dosyalama, dokümantasyon işlemlerini takip etme gibi becerilere sahip olmalısınız.

Büro Personeli Eğitimi

Türkiye'de bulunan üniversitelerin Halkla İlişkiler, Büro Yönetimi ve Sekreterlik gibi bölümlerinden mezun olmanız gerekir. Bunun dışında çoğu firma, lise mezunu olan adayları da aradığı nitelikleri karşılaması koşuluyla çalışmak için tercih edebilir. Eğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmak istiyorsanız KPSS'ye girerek yeterli puanı almalısınız.

Büro Personeli Arayan Firmaların Beklentileri Nelerdir?

En az lise mezunu olmak ve ilgili programları bilmek, aranan en basit özelliklerdir. Tabii bunun yanı sıra bazı özel kurum ve kuruluşların aradığı büro personelleri için farklı beklentileri bulunuyor. Bu beklentilerin bazıları şöyledir:

Lise/Üniversite mezunu olmak,
Microsoft Office programlarını iyi derecede kullanabilmek,
Hedef odaklı çalışmak ve iyi iletişim kurabilmek,
Disiplinli, özenli ve düzenli çalışabilmek,
Öğrenmeye istekli olmak ve sağlıklı müşteri ilişkileri kurabilmek,
İş takibi ve organizasyonu yapabilmek,
Yoğun ve esnek zamanlı olmak üzere her türlü çalışma ortamına uyum sağlayabilmek,
Güler yüzlü hizmet verebilme ve dış görünüşe özen göstermek.

YORUMLAR
  Ahmet Kaya'nın ailesi büyük tepki verdi!
Ahmet Kaya'nın ailesi büyük tepki verdi!