A24.com.tr » kadın » Bir su için 500 dolar bahşiş bırakan kadın!

Bir su için 500 dolar bahşiş bırakan kadın!

Bir su için 500 dolar bahşiş bırakan kadın!

Bir restorana gidip menüdeki en ucuz ürün olan su siparişi veren bir kadın, 37 centlik hesap için garsona tam 500 dolar bahşiş bıraktı. Olay sosyal medyada geniş yankı buldu.

Bazen karşılık beklemeden yaptığınız bir hareket, bir iyilik birinin gününü hatta tüm hayatını güzelleştirebilir, ona umut olabilir.

Aşağıda garson ve yaşlı kadın arasında geçen hikaye de tam olarak böyle.

Bir su için 500 dolar bahşiş bırakan kadın

Kasey Simmons, Dallas'ta bir restoranda çalışan bir garson. Bir gün çalıştığı yere bir kadın geliyor ve menüdeki en ucuz şeyi sipariş ediyor: Bir şişe su. Kasey kadının siparişini getiriyor, birkaç dakika sonra kadın hesabı ödeyip restorandan çıkıyor.

Kasey, asıl şoku alınan hesaba baktığında yaşıyor. Çünkü kadının 37 centlik hesap için tam 500 dolar bahşiş bırakmış olduğunu fark ediyor Kasey. Yani 1 liralık sipariş için bırakılan yaklaşık 1.500 liralık bir bahşişten bahsediyoruz.

Garson dostumuz ne olduğunu tam anlayamamışken masanın üzerindeki peçetede bir not yazdığını fark ediyor. Ve asıl hikayemiz bundan sonra başlıyor.

Kadının bıraktığı notla gizem biraz aydınlanıyor

Notu okuyan Kasey, yüklü bir bahşiş bırakıp az önce restorandan çıkan kadının bir gün önce kendisinin süpermarkette yardım ettiği yaşlı bir teyzenin kızı olduğunu anlıyor.

O gün oldukça üzgün olan yaşlı kadını neşelendirmeye çalışan Kasey markette onun 17 dolar tutan alışverişini de kendi ödemiş. Kasey sonradan "Önemli olan burada para değil, birine onu önemsediğini göstermekti" diye bu güzel davranışını açıklıyor.

Meğerse o gün yaşlı kadının kocasının ölüm yıl dönümüymüş ve o sebeple yaşlı kadın süpermarkette göz yaşlarını tutamamış. Çevredeki kimse kadını umursamazken Kasey onunla ilgilenmiş. Ve tüm bunları bilmeden ona yardım eden Kasey'in nazik sözleri ise kadını tekrardan hayata bağlamayı başarmış.

Kadının restoranda bıraktığı not ise her şeyi açıklar türden:

"Yılın en karanlık günlerinden birinde sen annemin gününü güzelleştirdin. Ödemekte ısrar ettin. Ona çok güzel bir kadın olduğunu söyledin. Onun babamın öldüğü günden beri gülümsediğini hiç görmemiştim. Annem senden yardım istemedi ama sen yine de neredeyse bir sene yetecek kadar onu mutlu etmeyi başardın. Şimdi sen de bunu kabul et. Teşekkürler." 

YORUMLAR
  Estetik operasyon geçiren ünlülerin eski ve yeni halleri nasıl? Kim ne estetik yaptırdı? Gözlerinize inanamayacağınız karelerle ünlü isimler!
Estetik operasyon geçiren ünlülerin eski ve yeni halleri nasıl? Kim ne estetik yaptırdı? Gözlerinize inanamayacağınız karelerle ünlü isimler!