A24.com.tr » politika » Binali Yıldırım'dan muhalefete çağrı

Binali Yıldırım'dan muhalefete çağrı

Binali Yıldırım'dan muhalefete çağrı

Başbakan Binali Yıldırım, partililerle bayramlaşmak için İzmir'e gitti. Yıldırım, buradaki konuşmasında muhalefet partilerine ve Batı ülkelerine çağrıda bulundu.

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti İzmir İl Başkanlığı'ndaki bayramlaşmanın ardından partililere hitap etti. Göreve geldiği gün söylediği "Dostlarımızı artıracağız, düşmanlarımızı azaltacağız" sözünü anımsatan Başbakan, Rusya ve İsrail ile sorunların halledildiğini söyledi. Terörle mücadele konusunda Batı'ya mesaj veren Başbakan, "Bu ateş sizi de yakacak. O esrar, kenevir sizin nesillerinizi yok etmek için, uyuşturucu müptelası yapmak için orada" dedi.
Başbakan'ın konuşmasından satırbaşları:

SORUNLAR BİTİYOR

"Bayramlar kardeşlik demektir. Toplumun birbiriyle kucaklaşması demektir. Ayrılıkların sona erdiği, huzurun doruğa ulaştığı müstesna günlerdir. Etrafımıza bir bakalım. İlişkilerimizde neredeyiz, nereye geldik. Göreve gelirken dedik ki, dostluklarımızı artıracağız, düşmanlıkları azalyacağız. Bunu anlamadılar. Bu coğrafya zor bir coğrafya bu sorunların üstesinden gelebilmek için Türkiye'nin güçlü olması lazım. Eğer Türkiye güçlü olursa Ortadoğu güçlü olur, Balkanlar güçlü olur. Onun için sorunlu olduğumuz ülkelerle sorunlarımızı hallediyoruz. Rusya ile, İsrail ile sorunumuzu sona erdirdik. Gazze'de insanlık dramı yaşayan kardeşlerimizin imdadına anında yetiştik. Oradaki çocuklara Türkiye bayram sevincini yaşattı.

BATILILARA SESLENDİ

"Terörü Türkiye'nin gündeminden çıkaracağız. Şehirleri temizledik, şimdi de kırsalı temizliyoruz. Eli kanlı teröristlerin sırtını sıvazlayanları da biliyoruz, onları da takip ediyoruz.

Geçen gün Lice'de bir operasyon yapıldı. Terör ile mücadele kapsamında bir operasyon yapıldı. Ben terör gruplarına onun yandaşlarına göz kırpan batılı dostlarımıza sesleniyorum. Bu ateş sizi de yakacak. O esrar, kenevir sizin nesillerinizi yok etmek için, uyuşturucu müptelası yapmak için orada. Bu mücadeleye kayıtsız kalacağınıza gelin terörle mücadelede bir olalım, insanlık vazifemizi yapalım. Bu terörün dini yok. Bunların hiçbir kutsalı yok.

PKK'sı da, YPG'si de onların uzantısının da hesabı görülecek. 78 milyon, doğuda yaşayan, batıda yaşayan hepsi kardeştir. Bunların aralarına fitne sokanlar kalleştir, katildir.

"PARALEL YAMULDU"

(Paralel yapı aleyhine atılan sloganlar üzerine) Paralel yamuldu, dinleyecek hali mi kaldı? Hiç kimse Türkiye ile bilek güreşi yapamaz. Hepsinin defterini dürmek boynumuzun borcudur.

HEDEFİNİ AÇIKLADI

Irak ile Suriye ile köklü geçmişimiz var. Ortak inancımız var. Bölgede aramızı açmaya çalışanlar var. Bizi kavgaya tutuşturmak isteyenler var. Ama biz bu oyunlara gelmeyeceğiz. Biz ezilenlerin gür sesi olarak bugünlere geldik. Bundan sonra hedefimiz dostlarımızın sayısını daha da artırmak, kardeşlik halkasını daha da büyütmek olacak.

"MAZERET YOK"

İstanbul 34, İzmir 35. İzmir'e ikincilik yakışır. Hiçbir mazarete sığınmayacağız. 'Belediyeler çalışmıyor' da demeyeceğiz. Onların yapamadığını yapacağız ve İzmir'in sorunlarını bitireceğiz.

MUHALEFETE DAVET

Muhalefete de çağrım var. Gelin bayramlaşalım. Ayrılıkları bir tarafa bırakalım. Türkiye'nin geleceği için beraber olalım." 

(Habertürk)

YORUMLAR
  Akıllı telefonlar içerisinde en hızlı olan belli oldu...
Akıllı telefonlar içerisinde en hızlı olan belli oldu...