A24.com.tr » politika » Binali Yıldırım Rusya ve İsrail ilişkilerini değerlendirdi

Binali Yıldırım Rusya ve İsrail ilişkilerini değerlendirdi

Binali Yıldırım Rusya ve İsrail ilişkilerini değerlendirdi

Başbakan Binali Yıldırım, dün akşam canlı yayında, hareketleri günler geçiren Türk dış politikası hakkında açıklamalarda bulundu. Yıldırım, erken seçim iddialarına da cevap verdi.

MISIR'LA İLİŞKİLER

Başbakan Binali Yıldırım, dünkü basın toplantısında İsrail ile anlaşmanın ardından Rusya için “Güzel şeyler olacak” diyerek ilk sinyali vermişti. Yıldırım gece de TRT Haber’de Mısır’la ilgili sürpriz bir açıklama yaparak şunları söyledi: “(Mısır ile ilişkiler) Her şeyi birden bire istesek de kesemeyiz. Rejim değişikliğinin şekli şemali, Mursi ekibine uygulanan haksız cezalar bir tarafa ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine mani yok. Karşılıklı bakanlar gidebilir, iş heyetleri gidebilir, askeri temaslar yapılabilir.

"GEREKİRSE TAZMİNAT VERECEĞİZ"

(Rusya ile kriz) Süreç fiilen başladı. Bugün-yarın, belki çarşamba, belki perşembe Putin ile Cumhurbaşkanımız arasında telefon görüşmesi gerçekleşecek. 6 ayda yaşananlar yaşanmamış gibi kabul edilip nerede kalmıştık diye yola devam edeceğiz.

(Erdoğan’ın Putin’e mektubu) Biz üzüntülerimizi ifade ediyoruz. Gerekirse tazminat vereceğimizi, ilişkilerin normale dönmesini arzu ettiğimizi ifade ediyoruz. Olayın özü aslı budur, tek taraflı değil iki taraflı bir iradedir. İş tatlıya bağlanmıştır.”

Yıldırım'ın açıklamalarından diğer satırbaşları şöyle:

SURİYE KONUSU

-Artık hiç kimse Esed'in devam etmesinin mümkün olmadığını kabul ediyor. Büyük devletlerin bölgedeki rekabet hevesleri binlerce cana mal oluyor.

İNGİLTERE'NİN AB'DEN AYRILMASI

İngiltere'nin AB'den ayrılma kararının ardından hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. İngiltere ayrılma yönünde oy verenler düşük gelir grupları, kalma yönünde karar verenler daha yüksek gelir grupları.

50 yıldır AB ile süreç devam ediyor. Biz istiyoruz ki AB, gelecekte bölge barışı için coğrafyasını genişleten, barışçıl bir politika ortaya koysun.

TERÖRLE MÜCADELE

Terör Türkiye'nin başının belası. 30 yılı aşmış bir süredir terörle mücadelemiz sürüyor. Türkiye'nin terörle anılmasının ülkemize çok şey kaybettirdiğini biliyoruz ve bunun için çalışıyoruz. Yüzlerce terör olayı gerçekleşmeden önlendi. Güvenlik güçlerimiz gece gündüz demeden milletimiz için mücadele ediyor. Terörün şehir ve kırsal arasındaki bağlarını koparacağız. Terör örgütünü aradan çıkarıp vatandaşlarla kucaklaşmak istiyoruz.

Teröre yardım ve yataklık eden kim olursa olsun bedelini ödeyecek.

Bayramdan önce arefe günü esnafımıza, iş adamlarımıza ve bölgeye yönelik bir müjde paketi açıklayacağız.

DOKUNULMAZLIKLAR

Türkiye bir hukuk devletidir. Kimse kendini mahkemelerin üstünde göremez. Şovdan vazgeçmeleri bizim samimi tavsiyemizdir.

ERKEN SEÇİM OLACAK MI?

Başbakan Yıldırım, erken seçim iddialarına “Seçim, seçim ne zaman geçim? Millet seçim değil, geçim bekliyor” diye cevap verdi. Seçim iddialarını kesin dille yalanlayan Yıldırım, “Seçimi gündeme getirmek bu ülkeye iyilik değil kötülüktür. Asla ve asla hiç kimse keyfi, şahsi maceraları için öyle yollara girmesin” dedi.

Yıldırım, Merkez Bankası’nın faiz indirimi kararının piyasaya yansıması gerektiğini dile getirdi. Taşeron işçilerle ilgili sorulan bir soruya cevap veren Yıldırım, konunun değişik statülerde çalışan işçiler nedeniyle karmaşık olduğunu, çalışmaların sürdüğünü, yıl sonuna kadar netice almayı beklediklerini vurguladı. Paralel yapıyla mücadelenin de devam ettiğini hatırlatan Yıldırım, finansal kaynakların kesilmesi ve devlet içinde bulunan unsurların temizlenmesinin suçluyla suçsuzu ayırt etme hassasiyeti nedeniyle biraz zaman alacağını belirtti.

YORUMLAR
  Jennifer Lopez'den şaşırtan çıplaklık itirafı!
Jennifer Lopez'den şaşırtan çıplaklık itirafı!