A24.com.tr » politika » Binali Yıldırım: İmamoğlu önde ama yarış devam ediyor

Binali Yıldırım: İmamoğlu önde ama yarış devam ediyor

Binali Yıldırım: İmamoğlu önde ama yarış devam ediyor

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Binali Yıldırım, Ekrem İmamoğlu'nun yarışta önde olduğunu ancak sayım işlemlerinin devam ettiğini söyledi.

Yıldırım’ın açıklamaları şöyle:

“İstanbul’da sayım sürüyor, 14 sandık daha sayılacak. 25 bin civarında rakip aday İmamoğlu bizden daha fazla oy almış görünüyor. Aradaki farkın 10 katından fazla iptal oy var. Bu önemli bir detay var. Bazı usülsüzlükler, hatalı girişler var. İlgili arkadaşlarımız tutanakları inceliyor. Şüphesiz YSK mazbatayı kime verirse başkan o olacak. Biz tebrik etmesini biliriz ancak sürecin devam ettiğini hatırlatmakta fayda var. 319 bin iptal edilen oy var, önemli bir detay. İstanbul’da 31 bin 136 sandık var. Her sandıkta bir tane oy yanlış yazılmış olsa bu 31 bin 136 eder ki bu da aradaki farktan daha fazla.”

“Sayın İmamoğlu 2014’ü örnek veriyor. Bir şeyi eksik görüyor. 2014 seçiminde iptal oylar 440 bin. Aradaki fark 660 bindi. Yani iptal oyların tamamını kazanan adaya yazsanız bile yetmiyordu. İptal edilen oylar, aradaki farkın 10,5 katı sonucu değiştirebilir.” 

YORUMLAR
  Nobel ödüllü kadınlar
Nobel ödüllü kadınlar