A24.com.tr » dünya » Biletli yolcuyu uçaktan atan uçak şirketinin CEO'sundan skandal mektup

Biletli yolcuyu uçaktan atan uçak şirketinin CEO'sundan skandal mektup

Biletli yolcuyu uçaktan atan uçak şirketinin CEO'sundan skandal mektup

ABD'nin en büyük havayolu şirketlerinden biri olan United Airlines uçağında biletli bir yolcunun zorla yerlerde sürüklenip otobüsten çıkarılması skandalına, şirketin CEO'su da dahil oldu.

CEO Oscar Munoz yaşananlar nedeniyle kamuoyundan özür diledi. Ancak sonrasında Munoz’un e-posta yoluyla çalışanlarına bir mektup gönderdiği ortaya çıktı.

CEO mektupta, yaşadıkları karşısında şoka giren ve yüzüne aldığı darbeyle kanlar içinde kalan 69 yaşındaki yolcunun, “işleri aksattığını ve saldırgan davrandığını” ifade etti.

Uçakta boş yer olmadığı için şirketin kendi çalışanlarına yer açmak için uçaktan indirmek istediği 4 yolcudan biri buna itiraz ederek uçağı terk etmeyi reddetmişti. Kabin ekibi polisten yardım isteyerek yaşlı adamı zorla sürükleyerek uçaktan çıkarmış, sosyal medyaya düşen görüntüler büyük tepki çekmişti.

Munoz, çalışanlarına “yaşananlardan ne kadar üzüntü duysam da arkanızdayım” yazdı. Bu mektubun basına yansımasıyla şirket içinden çıkılması zor biri duruma düştü.

NE OLMUŞTU?

Dün basına yansıyan olay, ABD’nin Chicago kentinden Louisville’e gitmesi planlanan uçağın tamamen dolu olması nedeniyle, acil uçması gereken şirketin kendi çalışanlarına yer kalmaması üzerine yaşandı.

Böyle durumlarda uygulanan standart prosedür gereği önce yolculara ‘koltuğundan vazgeçmek isteyen olup olmadığı” soruluyor, karşılığında da bir miktar para, sonraki uçuşta yer ve gerekirse konaklama teklif ediliyor. Eğer kimse vazgeçmezse bilgisayar tarafından rastgele seçilen yolcuların uçaktan inmesi isteniyor.

Louisville'e gidecek uçaktaki dört kişiye 1000 dolara ilaveten bir gecelik otel konaklaması ve ertesi günkü uçakta yer önerildi. Ancak uçaktaki hiçbir yolcu bu teklifi kabul etmedi. Hâl böyle olunca bilgisayar tarafından dört isim belirlendi.

İNMEYİ KABUL ETMEDİ VE OLANLAR OLDU

Yolculardan üçü sorun çıkarmadan uçağı terk etti ancak ismi açıklanmayan bir kişi uçaktan inmeyi reddetti.
Doktor olduğunu söyleyen adam ertesi sabah bir hastasına bakması gerektiği için uçaktan inemeyeceğini belirtti.
Adamın inmeyi kesin bir dille reddetmesi üzerine havalimanı güvenliği arandı. Bundan sonra yaşananlar tüm yolcuları şoke etti. Zira ismi açıklanmayan yolcu güvenlik görevlileri tarafından yerlerde sürüklenerek uçaktan çıkarıldı.

YORUMLAR
  Toplu taşımayı tercih eden ünlü isimler...
Toplu taşımayı tercih eden ünlü isimler...