A24.com.tr » yaşam » Beyoğlu Belediyesi'nden Ceren için büyük jest

Beyoğlu Belediyesi'nden Ceren için büyük jest

Beyoğlu Belediyesi'nden Ceren için büyük jest

Beyoğlu'nda 'Mahalle Bahçeleri' projesinde açılışı yapılan parka evinin önünde canice öldürülen Ceren Özdemir'in ismi verildi.

Beyoğlu Belediyesi 'Mahalle Bahçeleri' projesini hayata geçirdi. Ailelerin çocuklarıyla birlikte kendi mahallelerinde rahatça zaman geçirebileceği alanlar olarak düzenlenen Mahalle Bahçeleri ile mahalleler yeniden çocuk sesleriyle şenlenecek. İlk etapta Piyalepaşa, Kaptanpaşa ve Örnektepe mahallelerinde inşa edilen Mahalle Bahçeleri'nde voleybol sahası, basketbol sahası, çocuklar için oyun grupları ve spor aletleri bulunuyor. Proje kapsamında Kaptanpaşa Mahallesi'nde yapımı tamamlanan parkın açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Açılışa Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, eşi Seyhan Yıldız başta olmak üzere davetliler ve çok sayıda çocuk katıldı.

CEREN'İN İSMİ VERİLDİ

Parka Ordu'da evinin önünde uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden Ceren Özdemir'in ismi verildi.

Ceren Özdemir'in ismini parka verdiğini söyleyen Başkan Yıldız, "Bugün anlamlı bir gün, Ceren Özdemir kızımız vahşice katledildi. Bizde Beyoğlu'nda onun adının yaşaması için doğum gününde bugün açılışını yaptığımız mahalle bahçesine Ceren Özdemir'in ismini verdik. Her şey çocuklarımız için, onların daha çok toprakla ve oyunla meşgul olması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" şeklinde konuştu.

PARKTA HER SENE CEREN'İN DOĞUM GÜNÜ KUTLANACAK

Hayatını kaybeden Ceren Özdemir'i anarak ve düşünerek oynayacaklarını söyleyen Meryem Arık, "Biz burada Ceren Özdemir'i anarak onu düşünerek oynayacağız. Her zaman kalbimizde yaşayacak ve hiçbir zaman ölmeyecek. Bu park evime çok yakın ayrıca burada eskiden evler vardı. Şu anda burada park olduğu için çok mutluyum. Burada daha çok arkadaşlarımızla sosyalleşeceğiz. Burada her sene Ceren Özdemir'in doğum gününü kutlayacağız" dedi.

"BİR ANNE OLARAK BEN DE ÇOK ÜZGÜNÜM"

Bir anne olarak üzüldüğünü dile getiren Başkan Yıldız'ın eşi Seyhan Yıldız ise, "Ordu'da Ceren Özdemir yavrumuzun katledildiğini öğrendik. Bugün de doğum günü, bu bizim için çok üzücü bir durum. Bir yandan hüznü, bir yandan sevinci bir arada yaşıyoruz. Bir anne olarak bende çok üzgünüm. Çocuklarımız çok güzel düşünmüş. Her sene burada Ceren Özdemir'in doğum gününü kutlayacaklarmış. Bu hassasiyetlerinden dolayı yüreklerinden tebrik ediyorum. Çocuklarla beraber her sene Ceren Özdemir'i anıp kalbimizde yaşatacağız" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
  Airbus uçan araba üretecek
Airbus uçan araba üretecek