A24.com.tr » yaşam » Beşiktaş'ta köpeğe sarılarak uyuyan çocuğun yürek yakan hikayesi

Beşiktaş'ta köpeğe sarılarak uyuyan çocuğun yürek yakan hikayesi

Beşiktaş'ta köpeğe sarılarak uyuyan çocuğun yürek yakan hikayesi

Beşiktaş'ta kaldırım kenarında bir köpeğe sarılarak uyuyan küçük çocuğun ardındaki yürek yakan hikayeyi Twitter'dan paylaşan sanatçı Haluk Levent, yetkilileri göreve çağırdı.

Geçtiğimiz gün sosyal medya üzerinden paylaşılan kısa bir video kiminin yüreğini 'ısıttı' kiminin yüreğini 'yaktı'. Beşiktaş sokaklarında sabahın ilk saatlerinde vatandaşların kemaralarına yansıyan görüntüde küçük bir çocuk sokak köpeğine sarılarak gecesi sabah etmişti.

 

AHBAP'ın kurucusu Haluk Levent, Beşiktaş'ta köpeğe sarılarak uyuyan çocuğa ulaştı. Levent, Twitter'dan küçük çocuğun Suriye'den geldiğini ve sokakta kaldığını açıkladı.

Beşiktaş'ta bir köpeğe sarılarak uyuyan çocuğun görüntüleri sosyal medyada çok sayıda paylaşım almış ve izleyenlerin yüreğini sızlatmıştı.
Küçük çocuğa ulaşan Anadolu Halk ve Barış Platformu'nun (AHBAP) kurucusu Haluk Levent, çocuğun Suriye'den geldiğini ve amcası tarafından terk edilmesinin ardından sokakta kaldığını açıkladı.

ÇOCUĞUN KİMSESİ YOK VE SOKAKLARDA YATIP KALKIYOR

Konuyla ilgili bilgiyi Twitter üzerinden veren Haluk Levent, şunları söyledi:

"Çocuğa 'İstanbul AHBAP' ekibi bugün ulaştı. Suriye'den gelmiş, amcası terk etmiş, kimsesi yok. Elimizden ne geliyorsa yaptık ama yeterli değil. Bu çocuğumuz gibi yüzlercesi parklarda bahçelerde yaşıyor. Hükümetin acil bir şekilde olaya el atması gerekiyor en azından kış gelmeden. Burada şu anda hükümet eleştirisi v.s. yapmak yarar getirmiyor. Sadece bir an önce davranılmalı yoksa çok çocuğumuzu kaybedebiliriz.
'AHBAP'ın gücünün olmamasından değil yüzbinlerce çocuğa 'yeterli değiliz' acil önlem alınmalı diyorum. Acilen mülteci planlaması yapılmalı ve yürürlüğe konmalı. Suriyeli çocuklar sokaklarda büyüyor ve bu yarınlarda sağlıksız durumlar yaratabilir .

 

YORUMLAR
  Ünlü isimlerin zaman içerisinde yaşadıkları şaşırtıcı değişimler
Ünlü isimlerin zaman içerisinde yaşadıkları şaşırtıcı değişimler