A24.com.tr » ajanda » “Benim Eserim” yarışmasının 3. düzenleniyor

“Benim Eserim” yarışmasının 3. düzenleniyor

“Benim Eserim” yarışmasının 3. düzenleniyor

Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği (SETEM) T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü katkılarıyla “Telif Hakları” konulu senaryo yarışmasının 3. düzenliyor.

Sinemada telif hakları konusunda; kamuoyunu, sektörü ve bu alanda eğitim veren üniversitelerin öğrencilerini bilinçlendirmek için çeşitli faaliyetlerde bulunan SETEM üçüncü kez üniversite öğrencileri ve profesyonellerine yönelik bir eğitim çalışması ve senaryo yarışması düzenliyor.

İlki 2019 yılında düzenlenen “Benim Eserim” projesi, Fikir ve Sanat Eserleri Kanununda da belirtildiği üzere; sinemada asıl eser sahibi olarak tanımlanan yazar ve yönetmenlerin maddi ve manevi haklarının duyurumu amacıyla ilgili birçok üniversitede "Sinemada Telif Hakları” başlıklı atölyeler düzenlendi ve bilgilendirme toplantıları yapıldı. 

“Benim Eserim” projesinin önemli bir ayağı olan senaryo yarışmasına ise   bugüne kadar yüzlerce proje başvurdu, dereceye giren projeler filmleştirildi ve sosyal medya üzerinden binlerce gence ulaşıldı.

“Benim Eserim-3” isimli proje kapsamında yer alan senaryo yarışmasının konusu “Telif Hakları” olacak. Toplumda Telif Hakları konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan yarışma sonucunda ilk üçe giren eserlerin film çekimleri SETEM tarafından gerçekleştirilecek ve ilk üç esere “Telif Haklarına Katkı Özel Plaketi” verilecek.

Yarışma için adaylar 29 Nisan 2022 gününe kadar başvuruda bulunabilecek. Ayrıntılı bilgi ve başvuru katılım koşulları www.setem.org.tr adresinden edinilebilir.

Geçen sene dereceye giren filmleri https://setem.org.tr/page/7/  linkten izleyebilirsiniz.

YORUMLAR
  Tarihin en unutulmaz reytingleri alan Türk dizileri hangisi?
Tarihin en unutulmaz reytingleri alan Türk dizileri hangisi?