A24.com.tr » yaşam » Belgrad ormanı nerede, nasıl gidilir - Suudi gazeteci Kaçıkçı Belgrad'a mı gömüldü?

Belgrad ormanı nerede, nasıl gidilir - Suudi gazeteci Kaçıkçı Belgrad'a mı gömüldü?

Belgrad ormanı nerede, nasıl gidilir - Suudi gazeteci Kaçıkçı Belgrad'a mı gömüldü?

Haftalardır kayıp olan ve artık öldüğüne kesin gözüyle bakılan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın cesedi için Belgrad Ormanı'nda arama yapılıyor. Belgrad ormanı nerede, nasıl gidilir?

Suudi muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim'de girdiği Başkonsolosluk'tan bir daha çıkamamıştı. 3 gün önce Levent'teki Başkonsolosluk binasını araştıran Türk polisinin cinayet delilleri bulduğu ileri sürülmüştü. Polis dün de Türkiye'den kaçar gibi ayrılan Başkonsolos Muhammed Uteybi'nin rezidansında inceleme yaptı. Konutta ve bahçede yapılan aramalar geç saatlere kadar sürdü.

O GÜN 26 ARAÇ ÇIKMIŞ

Posta Gazetesi'nde yer alan habere göre, kamera kayıtlarında o gün konsolosluktan çıkan araçlardan bazıları sokaklarda tur atıp yine konsolosluğa döndüğü yer alıyor. Bu araçların kafa karıştırmak için tur attığını düşünen polis, o gün konsolosluktan çıkan 26 aracın tümünü incelemeye aldı. İddiaya göre, bir aracın Yalova'daki çiftliğe, bir aracın ise Belgrad Ormanları'na gittiği tespit edildi. Polis Kaşıkçı'nın cesedini bulmak için tüm bölgeyi arıyor. Bölgede kazı çalışması yapılması bekleniyor.

 BELGRAD ORMANI TARİHÇESi: Kanuni, 1521 yılında Sırbistan seferinden birçok Sırp esirle birlikte döner. Bizans zamanından kalan köylerin canlandırılması ve yeni köyler kurulması uygulamasına paralel olarak esirler, eski Ayvat Köyü yakınına, orman içine iskan edilir. Bu yerleşime ‘‘Belgrad Köyü’ adı verilir. Zamanla orman da aynı isimle anılmaya başlar. Daha sonraları bentlerin suyunu kirletmeleri sebebiyle 1894 tarihinde bir irade ile bunlar ormandan çıkarılmıştır.


XVI. Yüzyılda Türkiye’ de henüz ormancılığın başlamamıştı. Ormanların korunamaması sonucu büyük tahribata neden olmuştur. Orman – su ilişkisi anlaşılmaya başlanmış ve gittikçe kalabalıklaşan İstanbul’ un su ihtiyacının büyük bir kısmının Belgrad Ormanları’ ndan karşılanabileceği anlaşılmıştır. Bunun üzerine su kemerleri inşa edilmiştir. Su kemerleri 1554-1654 Mimar Sinan tarafından yaptırılmıştır.

KISACA BELGRAD ORMANI

Bol bol oksijen alıp, doğa yürüyüşleri yapabileceğiniz, çocukların keyifli vakitler geçirebileceği, bisiklet turları yapabileceğiniz İstanbul’da yer alan bir cenneti tanıtacağız.

Belgrat ormanı yetmiş bir çeşit kuş ve on sekiz memeli hayvan türü onlarca çeşit ağaca ev sahipliği yapıyor. İstanbul dışına çıkmadan doğanın keyfinin çıkarmak istiyorsanız Belgrad Ormanı sizleri bekliyor. Burada dört mevsim boyunca yürüyen, koşan, spor yapan, insanları gözlemlemek mümkün. Aracınızı park edip, çevrede bulunan otopark ve yürüyüş parkurlarına katılabilirsiniz. Özellikle ormanın ihtişamlı görüntüsünü görebilmek için ilkbahar ve sonbahar aylarında gitmelisiniz. Mangal ve kahvaltı alanları mevcut. On üç bin metrekarelik yemyeşil ormanda avlanma yasası var. Bu sayede doğal yaşam korunuyor. İlkbahar da yeşil, sonbahar da kızılın tüm tonlamalarını görebilirsiniz.

BELGRAD ORMANI GİRİŞ ÜCRETLERİ

Hafta Sonu Otomobil 11 TL — Hafta İçi: 5 TL.

Servis: 20 TL

Araçsız girişler ücretsizdir!

BELGRAD ORMANI NEREDE ?

Belgrad ormanına gidebilmek için Maslak’tan Sarıyer’e doğru giderken sol tarafta bulunan ‘Bentler’ tabelasından içeri doğru sapın. Bir süre yolculuk yaptıktan sonra kemerlere varacaksınız. Yola düz devam ettiğinizde Belgrad ormanına varacaksınız.

Adres: Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisliği – Bahçeköy Orman Fidanlığı Bahçeköy / Sarıyer

Tel : 0212 226 13 14

Kemerburgaz’ dan Belgrad Ormanları’ na giriş kapısı olan Kurtkemeri Mesiresi’ nin içinden geçilerek toprak bir yolla ulaşılmaktadır.

BELGRAD ORMANI MESİRE YERLERİ
AYVAD BENDİ MESİRE YERİ

Kağıthane Deresinin kıyılarında yer alan Ayvat Deresi üzerinde bulunmaktadır. 1765 ‘te inşa edilmiştir ve bendin yerden yüksekliği 13.45 metre, tepe uzunluğu ise 63 metredir. Küçük yüksektiler arasında su toplama havzası, Belgrad ormanlarındaki en güzel manzaraya ev sahipliği yapıyor. Piknik ve dinlenme için uygun bir alan olmasının yanı sıra, tabiat fotoğrafçıları için de önem arz etmektedir. Kurtkemeri su halkasını da bünyesinde bulunmaktadır.

YORUMLAR
  Gülşen 40 bin liraya pamuk şeker oldu
Gülşen 40 bin liraya pamuk şeker oldu