A24.com.tr » politika » Bekir Bozdağ eleştirilere sert yanıt verdi

Bekir Bozdağ eleştirilere sert yanıt verdi

Bekir Bozdağ eleştirilere sert yanıt verdi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, rejim değişikliği iddialarına cevap verdi yeni anayasa değişikliğinin rejimi güçlendiren bir hükümet sistemi değişikliğini öngördüğünü söyledi.

 Adalat Bakanı Bekir Bozdağ eleştirilere yanıt verdi.

Adalat Bakanı Bekir Bozdağ, CHP ve HDP'nin yeni anayasa görüşmelerinde dile getirdiği rejim değişikliği iddialarına cevap verdi. Bozdağ, rejimin değil hükümet sisteminin değiştiğini, bu anayasa ile ülkenin ve milletin daha da güçleneceğini söyledi.
Bekir Bozdağ, TBMM'deki yeni anayasa görüşmelerinde CHP ve HDP'li milletvekillerinin eleştirilerine cevap verdi. Getirilen yeni sistemle Atatürk'ün anayasasına geri dönüldüğünü ifade veren Bozdağ, güvenoyunu Meclis'in değil bu yeni sistemle halkın vereceğini kaydetti. CHP'lilerin itirazlarına tepki gösteren Bozdağ, Atatürk'ün anayasasının kimseyi rahatsız etmemesi gerektiğini belirtti. Bozdağ konuşmasında şunları söyledi:
"Milletimizin ve ülkemizin istiklali, istikbali ve istikrarı için son derece önemli maddeleri görüşmeye başlıyoruz. Bu anayasa değişikliğiyle ülkemizin ve milletimizin güçlü geleceğinin temelleri atılacaktır. Bu sistem değişikliği milletimizin bekasıyla da ilgilidir.

"MİLLETTEN KAÇIRILAN BİR ŞEY YOK"
Görüşmeler milletin gözü önünde yapılmaktadır. Hem teklifin verilmesi hem komisyon görüşmeleri hem de bu görüşmeler milletin önünde yapılmaktadır. Milletten kaçırılan bir şey yoktur. Bizim derdimiz milletten kaçırmak değil milletin önüne getirmektir. Kaldı ki tek başlı yürütme, güçlü Türkiye'yi bugün değil bizden önce de konuşan liderler olmuştur. Artık bu tartışmalara son noktayı koymak parlamentomuzun elindedir. Milletin önüne taşıyarak, milletin hakemliğine bırakmaktır.

"GAZİ MECLİS'İ SAVAŞ SÜRERKEN ANAYASA YAPMIŞTIR"
Bu esasında bu bir memleket meselesidir, Türkiye meselesidir. OHAL döneminde anayasa değişikliği görüşmesi yapılmaz sözleri de kabul edilemez. Bu Gazi Meclis, Kurtuluş Savaşı sırasında anayasa yapmıştır. Bu Gazi Meclis, pek çok olumsuzluğun olduğu bir dönemde 1924'te anayasa yapmıştır.
Bu eleştiriler kabul edilemez zira TBMM'de terör devam ederken OHAL döneminde de anayasa yapmaya ve bütün yasal düzenlemeler yapmaya etkilidir, yetkilidir.

"REJİM DEĞİL HÜKÜMET SİSTEMİ DEĞİŞMEKTEDİR"
Bu rejim değişikliği eleştirileri de yerinde değildir. Türkiye'de 1923'te Cumhuriyeti, devlet şekli olarak ilan ve kabul edilmiştir. Bunun üzerinde bir tartışma yoktur. Eğer bir rejim değişikliğinden bahsediyorsak bunların değişmesi lazım. Böyle bir değişiklik yoktur. Bu rejim değişikliği değil hükümet değişikliğidir. Bu farklı bir taktim olur. Kavramların bir de bilimsel, evrensel nitelemeleri vardır. Bu değişiklik teklifi ne yapıyor? Cumhuriyetin niteliği olan hukuk niteliğini net biçimde güçlendirmektedir. Mahkemelerin bağımsızlığı esastır. Sorumsuz bir cumhurbaşkanlığı söz konusudur şu anda. Peki ne getiriliyor? Cumhurbaşkanına siyasi sorumluluk getiriliyor. Bu hukuk devletini güçlendirir, zayıflatmaz."

YORUMLAR
  Börü ne zaman başlıyor? - Börü dizisi oyuncu kadrosunda kimler var?
Börü ne zaman başlıyor? - Börü dizisi oyuncu kadrosunda kimler var?