A24.com.tr » yaşam » Bedelli askerlik nerede hangi şehirlerde yapılacak - Bedelli askerler ile uzun dönem askerler aynı yerde mi kalacak?

Bedelli askerlik nerede hangi şehirlerde yapılacak - Bedelli askerler ile uzun dönem askerler aynı yerde mi kalacak?

Bedelli askerlik nerede hangi şehirlerde yapılacak - Bedelli askerler ile uzun dönem askerler aynı yerde mi kalacak?

Bedelli askerlik yasasından yararlanacak olan vatandaşlar, askerlik eğitimini hangi bölgelerde alacağını araştırmaya başladı. İşte bedelli askerlik eğitiminin yapılacağı iller...

Kamuoyunda merakla beklenen bedelli askerlik yasası Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylandı ve Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra resmen yürürlüğe girdi.

Şimdi sıra başvurulara geldi. Ancak bedelli askerlik yapanlar bir de hangi şehirlere gideceklerini merak etmeye başladı. İşte ayrıntılar...

Milli Savunma Bakanlığı’nın bedelli askerliğin uygulanmasına yönelik çalışma taslağına göre, başvuru sayısı doğrultusunda ayrı celp dönemleri oluşturulacak. Ankara, Balıkesir, Burdur, İstanbul ve Samsun’daki eğitim merkezlerinin sadece bedelli askerlik yapacaklar için hazırlanması planlanıyor.

Ara celp dönemlerinde ise Amasya, Erzincan, İzmir, Konya, Manisa, Sivas ve Tokat’taki kışlalarda bedelli askerlik yapacakların silah altına alınması öngörülüyor.

Farklı askeri birliklerde ve başvuranların tercihlerine göre farklı celp dönemlerinde uygulanacak 21 günlük temel askerlik eğitim söz konusu.

Bedelli askerlikte yaş sınırı, 1 Ocak 1994 tarihi de dahil, bu tarihten önce doğanlar olarak belirlendi. Milli Savunma Bakanlığı Askeralma (ASAL) Genel Müdürlüğü, bedelli askerlik sürecine ilişkin kılavuzu yayımladı. Bedelli askerlikten yararlanmak isteyenler, 15 bin lira yatıracaklarını başvurularını üç ay içerisinde tamamlayacak.

İLGİLİ HABER Bedelli askerlik celp yerleri ne zaman açıklanacak? | Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar açıkladı Bedelli askerlik celp yerleri ne zaman açıklanacak? | Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar açıkladı

Jandarma eğitim birlikleri yok

AA’nın haberine göre başvuruların ardından bedelli askerlik yapacaklara ilişkin celp planlamaları hazırlanacak. Başvuruların sayısına göre bedelli askerlik yapacaklar için ayrı celp dönemleri oluşturulacak.

Başvuruların niceliği kışlaların belirlenmesine yönelik durumu da etkileyecek. Taslak çalışmalarda bedelli askerlik yapacaklar için belli kışlalar planlandı. Bazı eğitim birlikleri sadece bedelli askerlik yapacaklar için ayrılırken bazı eğitim birliklerinde ise ara celplerde bedelli askerlik yapacaklar silah altına alınacak. Jandarmaya ait eğitim birlikleri ise söz konusu çalışma kapsamında yer almadı.

Taslak çalışmaya göre, Ankara, Balıkesir, Burdur, İstanbul ve Samsun’da bulunan eğitim merkezi niteliğindeki birliklerin bedelli askerlik yapacaklar için hazırlanması planlanıyor.

Ara celp dönemlerinde ise bedelli askerlik yapacakların Amasya, Erzincan, İzmir, Konya, Manisa, Sivas ve Tokat’taki eğitim komutanlıklarında silah altına alınması öngörülüyor. 

YORUMLAR
  20 Kişinin öldüğü Las Vegas saldırısından en çarpıcı görüntüler!
20 Kişinin öldüğü Las Vegas saldırısından en çarpıcı görüntüler!