A24.com.tr » gündem » Bayramda sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Bayramda sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Bayramda sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Ramazan Bayramı hangi güne denk geliyor? Bayramda sokağa çıkma yasağı olacak mı? işte detayları

Bayramda sokağa çıkma yasağı için kritik tarih ve saat.

11 ayın Sultanı Mübarek Ramazan ayının 24 'üncü gününü idrak ediyoruz. Ramazan ayının sonuna doğru yaklaşmamız nedeniyle en çok merak edilen konu , Kadir Gecesi 'nin hangi güne denk geldiği , Ramazan Bayramı 'nda sokağa çıkma yasağının ilan edilip edilmeyeceği konusu oldu. 

KORONA ETKİSİ

10 Mart 2020 'de görülen ilk korona vakasının ardından Türkiye genelinde önemli tedbirler alındı. Alınan tedbirlerden sokağa çıkma yasağı hafta sonları ve tatil günlerinde geçerli oluyor. İlk olarak 31 şehirde başlatılan sokağa çıkma yasağı , korona vakalarının azalması nedeniyle son günlerde esnetildi ve 24 şehre kadar düştü. 

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bu hafta sonuna ek olarak 2 gün daha sokağa çıkma yasağı ilan edildi ve toplam yasak günü 4 gün oldu. 

KADİR GECESİ HANGİ GÜNE DENK GELİYOR?

Bin aydan daha hayırlı olarak kabul edilen Kadir Gecesi ise Ramazan ayının 26 'ncı günün gecesi idrak edilir. 19 Mayıs 2020 Salı gününü 20 Mayıs 2020 Çarşamba gününe bağlayan gece Kadir Gecesi olarak idrak edilecek.

RAMAZAN BAYRAMI ARİFESİ HANGİ GÜN?

2020 yılı Ramazan Bayramı Arife günü 23 Mayıs 2020  Cumartesi gününe denk geliyor.

RAMAZAB BAYRAMI 1. GÜN NE ZAMAN?

Arife günü ile Ramazan Bayramı 'nın takvimde gösterimi şu şekilde:

BAYRAMDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?

Ramazan Bayramı 'nda sokağa çıkma yasağı 18 Mayıs 2020 kabine toplantısında görüşülecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın başkanlığında yarın toplanacak kabine toplantısında bayram önlemleri, sokağa çıkma kısıtlaması ve normalleşme planı görüşülecek.

Hürriyet'ten Abdulkadir Selvi, bayram ziyaretlerini engellemek, korona yayılımını önlemek için bayramda 4 günlük sokağa çıkma yasağı getirilmesinin planlandığını aktardı.

ERDOĞAN SAAT KAÇTA KONUŞACAK?

18 Mayıs 'ta düzenlenecek kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın 19.00 'da açıklama yapması ve Ramazan Bayramı kararını duyurması bekleniyor. 

YORUMLAR
  Yıllardır temizlediği evden bıktı, kendi kendini temizleyen ev yaptı
Yıllardır temizlediği evden bıktı, kendi kendini temizleyen ev yaptı