A24.com.tr » eğitim » Bayburt'ta okullar yarın tatil mi 15 aralık Valilik resmi açıklaması!

Bayburt'ta okullar yarın tatil mi 15 aralık Valilik resmi açıklaması!

Bayburt'ta okullar yarın tatil mi 15 aralık Valilik resmi açıklaması!

Bütün Türkiye'yi etkisi altına alan kar yağışı Bayburt'ta da etkili oluyor. Öğrencileri sevindirecek olan haber ise Bayburt Valiliğinden geldi. Bayburt'ta okullar tatil mi?

 BAYBURT'ta yoğun kar yağışı nedeniyle yollar kapandı ve heryer beyaza büründü, buna en çok sevinenler ise yine çocuklar oldu.

Bayburt'ta kar yağışı dolayısıyla eğitime bir gün ara verildiği bildirildi. Valilikten yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde tüm okullarda 14 Aralık Çarşamba eğitime ara verildiği belirtildi.
Açıklamada, kamu kurumlarında görev yapan engelli personelin aynı gün idari izinli sayılacağı ifade edildi.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bir bölümünün yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Akdeniz kıyı kesimlerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı olmak üzere Doğu Akdeniz'in doğusu, Batı Karadeniz kıyıları, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Tokat, Hakkari, Şırnak, Bitlis, Muş ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli ve yoğun kar yağışlı olması bekleniyor. Bu gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey, iç ve doğu kesimlerde 5 ila 10 derece olmak üzere hissedilir derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey yönlerden, doğu kesimlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Ege, Karadeniz kıyıları ve İç Anadolu'nun kuzey batısında kuvvetli (40-70km/s), Akdeniz bölgesi ile İç Anadolu'nun güney ve doğusunda kuvvetli fırtına (60-90 km/saat) hamlesi zaman zaman 100 km / saat'in üzerinde eseceği tahmin ediliyor.

UYARILARYOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Karadeniz kıyılarının yüksekleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Tokat, Hakkari, Şırnak, Bitlis, Muş ve Bingöl çevrelerinde yer yer yoğun kar örtüsü yapacağı tahmin ediliyor. Yağışın meydana getirebileceği olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, buzlanma, don olayı ve tipi şeklinde kar yağışı) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ YAĞMUR UYARISI: Yağışların; Doğu Akdeniz'in doğusu ile Güneydoğu Anadolu Bölgesinde kuvvetli (20-50 mm) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara, Ege , İç Anadolu'nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz'de kuzey yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/s), Akdeniz Bölgesi ile İç Anadolu'nun güney ve doğusunda kuvvetli fırtına (60-90 km/s, hamlesi zaman zaman 100 km/saatin üzerinde) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara ( ulaşımda aksamalar, ağaç devrilmesi, çatı uçması, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ZİRAİ DON UYARISI: Zirai faaliyetlerin ve seracılığın devam ettiği ülkemizin kıyı kesimlerinden bu gece Marmara, Kuzey Ege ve Batı Karadeniz'in kıyı kesimlerinde hafif zirai don olayı beklenmektedir. Zirai faaliyetle ve seracılıkla uğraşan üreticilerimizin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerde yağmur, zamanla bölge genelinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmak üzere Doğu Karadeniz ile Samsun, Ordu ve Tokat çevrelerinde yoğun şekilde olması bekleniyor. Bu gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BAYBURT -7°C, -4°C Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde yer yer yoğun olması bekleniyor.

YORUMLAR
  Türk televizyon tarihine damga vuran 29 önemli dizi....
Türk televizyon tarihine damga vuran 29 önemli dizi....