A24.com.tr » yaşam » Başkent'te EKOFEST'e Büyük İlgi

Başkent'te EKOFEST'e Büyük İlgi

Başkent'te EKOFEST'e Büyük İlgi

EKOFEST ile çevre, doğa bilinci yeniden canlandı.

Mamak Belediyesi öncülüğünde Milli Eğitim Bakanlığı, Ankara Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen EKOFEST, atölyeler, çalıştaylar, söyleşiler ile görülmeye değerdi.

Mikrobiyoloji, Organik Tarım, Tohumlu Bitkiler, Omurgalılar, Omurgasızlar, Doğadan Modelleme atölyeleri ve daha fazlası. Doğa dostları Gökçeyurt’ta Ekolojik Vadi’de EKOFEST’te bir araya geldi.

EKOFEST açılışını Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, İl Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özel, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Erhan Sarıgöl ile ilçe protokolü ve çok sayıda öğrenci ile doğa dostları katıldı. Mamak’taki ilçe okullarından gelen öğrenciler EKOFEST’te hem öğrendiler hem eğlendiler. 

Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı ve Mamak Belediye Başkanı Murat Köse ise stantları tek tek gezdi ve bilgi aldı. Mikrobiyoloji atölyesinde mikroskopla inceleme yaptılar, organik tarım ve tohum atölyesinde ekim, dikim, üretim konusunda bilgi aldılar. Resim çalıştayında yapılan doğa eserlerini yakından inceleyen protokol heyeti ellerine fırçaları alıp denemeler yapmayı ihmal etmedi.

“Çevre duyarlılığını artırmak, farkındalık oluşturmak istiyoruz“

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “Böylesine güzel bir etkinlikte bir arada olmaktan dolayı mutluluğumu ifade etmek istiyorum. Bu festival vesilesi ile çevre duyarlılığını artırmak, farkındalık oluşturmak istiyoruz.

Özellikle gençlerimize, çocuklarımıza daha güzel bir gelecek bırakmak için buradayız” dedi.

Öte yandan EKOFEST kapsamında çevre konulu şiir, resim yarışmalarında, logo yarışmasında dereceye girenler ödüllendirildi.

YORUMLAR
  2 Şubat'ta başlayacak olan Survivor 2019'un Türk takımında kimler yarışacak? İşte adaylar
2 Şubat'ta başlayacak olan Survivor 2019'un Türk takımında kimler yarışacak? İşte adaylar