A24.com.tr » politika » Başbakan'dan Kilis'te önemli açıklamalar

Başbakan'dan Kilis'te önemli açıklamalar

Başbakan'dan Kilis'te önemli açıklamalar

Başbakan Yıldırım, Afrin harekatıyla ilgili bilgi verip, Kilis ve Hatay'a şu ana kadar toplam 94 kez saldırı düzenlendiğini ve atılan roketlerin nereden geldiğini çok iyi bildiklerini söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım, akşam saatlerinde Kilis'te kameraların karşısına geçti.

Binali Yıldırım, Kilis Valiliği'ni ziyaret ederek, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Yıldırım'a ziyarette, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Başbakanlık Müsteşarı Fuat Oktay ile AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş da eşlik etti.

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları:

"Zeytin Dalı Harekatı başarılı bir şekilde devam ediyor.

Hatay’a 60, Kilis’e 34 olmak üzere 94 saldırı düzenlendi. Operasyonlarda 7 şehit, 113 yaralımız var. 15 günde 538 hedef imha edildi, 935 terörist etkisiz hale getirildi. Vatandaşımızın atılan roketlerden moral bozukluğu yok, aksine hırslanmış durumdadır. Böyle bir milletin evladı olmaktan gurur duydum.

Türkiye bu bölgede barışın adresidir. Devletler devletlerle iş yapar. Karalama kampanyası yapanlara, itibar edenlere bir çift sözümüz var. NATO'da müttefikimizsiniz ve çeşitli alanlarda birlikte çalışıyoruz.

Afrin’de PKK/YPG ve DEAŞ örgütlerinin zulmünden inleyen Suriyeli kardeşlerimizin can güvenliğini sağlamak için kahraman Mehmetçik ve polislerimiz canla başla çalışıyorlar. Allah muvaffak etsin hepsi ile gurur duyuyoruz. 81 milyon vatandaşı için değil, güneyinde yaşayan milyonlarca Müslüman kardeşinin huzuru için mücadele vermektedir. Müttefik ülkelerin bu terör örgütleri ile iş tutması milletimizi ve bizi rahatsız ediyor. Atılan roketlerin, füzelerin, silahların nereden geldiğini çok iyi biliyoruz. Terör örgütleri ile işbirliği yapmayın. İnsan öldürmekten başka bir şey yapmayan terör örgütleri ile hiçbir yere varamazsınız. Türkiye bölgeye barış getiriyor, huzur getiriyor kardeşliği tesis ediyor.

Sivillerin nasıl hedef olduğunu görmek için Kilis'e gelin."

YORUMLAR
  Dolunay Dizisinde Reytingleri sarsan öpüşme!
Dolunay Dizisinde Reytingleri sarsan öpüşme!