A24.com.tr » ekonomi » Bankada parası olanlar dikkat

Bankada parası olanlar dikkat

Bankada parası olanlar dikkat

Yayımlanan düzenlemede zaman aşımına uğrayan paraların bankalara başvurularak çekilmesi gerektiğine yer verildi. Çekilmeyecek paralar TMSF 'ye devredilecek.

Bankada parası olan vatandaşları ilgilendiren açıklama geldi. Resmi Gazete 'nin bugünkü sayısında yayımlanan açıklamada zaman aşımı süresinin uzatıldığına yer verildi. 

2019 yılı itibarıyla zaman aşımına uğrayan mevduat, emanet ve alacağı bulunan hak sahipleri veya mirasçıları ilgilendiren açıklamada vatandaşların paralarını 30 Eylül tarihine kadar alması gerektiğine yer verildi. 

Bankada parasını unutanlar için yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Covid-19 salgını süreci ve alınan önlemler nedeniyle, 2019 yılı itibarıyla zaman aşımına uğrayan mevduat, emanet ve alacağı bulunan hak sahipleri veya mirasçıları için 16 Haziran 2020 olan son başvuru tarihinin, 15 Eylül 2020 olarak uygulanmasına ve hak sahibi veya mirasçıları tarafından aranmayan 2019 yılına ilişkin tutarların faiz ve kar paylarıyla birlikte 30 Eylül 2020 tarihine kadar Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (Fon) merkez Bankası veya Fon Kurulu tarafından belirlenecek bankalar nezdindeki hesaplarına devredilmesine karar verildi."

YORUMLAR
  Kısa bir sonbahar tatili yapmak isteyenler için en güzel 10 yer...
Kısa bir sonbahar tatili yapmak isteyenler için en güzel 10 yer...