A24.com.tr » yaşam » Bakanlık 43 ürün için toplatma kararı verdi

Bakanlık 43 ürün için toplatma kararı verdi

Bakanlık 43 ürün için toplatma kararı verdi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, aralarında priz, ısıtıcı, el feneri, ocak gibi pek çok ürünün yer aldığı 43 ürün için güvensizlik tespit edildiği gerekçesiyle toplatma kararı verdi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, güvensizliği tespit edilen 43 ürün için toplatma kararı aldı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, güvensizliği tespit edilen ve haklarında piyasaya arz yasağı, toplatma ve bertaraf kararı verilerek mevzuat ile belirlenen süreçleri tamamlanan yaptırım kararlarına ilişkin bilgilere yer verildi.

Bu kapsamda aralarında elektrikli ısıtıcı, priz, el feneri, ocak, kaynak makinesi ve muhtelif kabloların bulunduğu marka ve modelleri belirlenen 43 ürün için toplatma kararı verildiği kaydedildi.

Üretici firmaların isimleri de açıklanırken, toplatmaya konu ürünler ellerinde bulunanların, ilgili üreticiye başvurmaları gerektiği, kararın üreticilerin tüm ürünlerini kapsamadığı ifade edildi. 

İşte o ürünlerin tam listesi...

YORUMLAR
  2017'nin beğenilenleri (Yılın bileti anketi)
2017'nin beğenilenleri (Yılın bileti anketi)