A24.com.tr » politika » Bakanlar Kurulu'ndan çok net Afrin mesajı

Bakanlar Kurulu'ndan çok net Afrin mesajı

Bakanlar Kurulu'ndan çok net Afrin mesajı

Bakanlar Kurulu'nun ardından basının karşısına çıkan Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Afrin'deki terör örgütü YPG varlığına ilişkin kesin mesajlar verdi.

Beştepe'deki ikinci kritik zirve az önce sonuçlanırken, açıklama yapmak üzere basının karşısına çıkan Bekir Bozdağ, Türkiye'nin Suriye'deki tehditleri bertaraf etmek için asla tereddüt etmeyeceğini söyledi.

Bozdağ, MGK sonrası yapılan Bakanlar Kurulu'nda, MGK tavsiyesinin de dikkate alınarak, OHAL'in 3 ay daha uzatıldığını açıkladı.

AFRİN AÇIKLAMASI

Bozdağ, Afrin'e olası operasyonla ilgili şunları söyledi; Suriye'de sınır güvenliği gücü adı altında terörist bir ordu oluşturulması çabaları çok net görülüyor. Bu Türkiye için açık bir tehdittir. Türkiye kendi milletinin ve devletinin bekası söz konusu olduğu zaman riskleri ortadan kaldırmak için gerekeni yapacaktı. Türkiye Türk milletinin ve Türkiye devletinin bekası için riskleri ve tehlikeleri kaldırma noktasında daha büyük risk içeren adımları atmaktan çekinmeyecektir.

RUSYA'NIN İKNA EDİLİP EDİLMEDİĞİ SORUSU

"Rusya ile istişareler devam ediyor. Ancak Türkiye'nin kimseden icazet almayacak!"

BOZDAĞ'IN AÇIKLAMASINDAN SATIRBAŞLARI

"Bakanlar Kurulumuz, Milli Güvenlik Kurulu tavsiye kararı doğrultusunda Olağanüstü Hal uygulamasının 3 ay daha uzatılması hususunu değerlendirmiştir. Ve sonuç itibariyle 19 Ocak 2018 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Olağanüstü Hal'in 3 ay daha uzatılmasını benimsemiştir. Bu konuda hazırlanan tezkere TBMM Başkanlığına gönderilmiştir. TBMM Genel Kurulu'nun yapacağı

"Türkiye sınır güvenliği bakımından tarihinin en kritik döneminden geçiyor. Çok önemli tehdit ve risklerle karşı karşıya. Suriye'deki hadiseler, Türkiye'nin sınır güvenliği ve insanların mal ve can güvenliği bakımından önemli gelişmeler. Burada olup bitenlerin Türkiye'yi tehdit ettiğini görüyoruz. Özellikle son günlerde 'Suriye sınır güvenliği görev gücü' adında terörist bir ordu çabaları çok net bir şekilde gözüküyor. Bölgede terör koridoru oluşturulması ve sınır güvenliği adı altında ordunun oluşturulması ve desteklenmesi Türkiye'nin toprak bütünlüğü, sınır güvenliği, can ve mal güvenliği bakımından tartışmasız bir tehdittir. Bunu herkesin böyle görmesi lazımdır."

"Türk milleti ve devletinin bekası olduğu zaman riskleri ortadan kaldırmak, tehditleri yok etmelidir. Daha büyük riskleri göze almak gerekebilir." 

YORUMLAR
  Damarlarımızı temizleyerek kan akışını kolaylaştıracak 10 gıda ürünü...
Damarlarımızı temizleyerek kan akışını kolaylaştıracak 10 gıda ürünü...