A24.com.tr » yaşam » Bakanlar Kartal'daki olay yerine hareket etti

Bakanlar Kartal'daki olay yerine hareket etti

Bakanlar Kartal'daki olay yerine hareket etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul Kartal Orhantepe Mahallesi'ne gidecek.

 Edinilen bilgiye göre, İstanbul Kartal Orhantepe Mahallesi'nde bir binanın çökmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Soylu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum'un olay yerine gitmeleri talimatını verdi.

İstanbul'un Maltepe ilçesi Cevizli Mahallesi'nde 7 katlı bir bina çöktü. Olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler çöken apartmanın enkazında arama çalışmalarını sürdürüyor.

ÖLÜ VE YARALILAR VAR

Yapılan ilk belirlemelere göre bir kişi yaşamını yitirdi, 4 kişi ise kurtarılmaya çalışılıyor.

Binadaki tüm dairelerin dolu olduğu ileri sürülürken, itfaiye ekipleri, enkaz çevresinde sürekli çağrı yapıyor. Vatandaşlar da arama kurtarma çalışmalarına yardım ediyor. Binada yaşayanların yakınları da haberi alarak olay yerine akın etti.

(Binanın çökmeden önceki hali)

CANLI YAYIN

Habertürk canlı yayınına katılan bir görgü tanığı Kenan Ayyıldız olay anını şöyle anlattı: "Gürültüyle dışarıya fırladık. Dıyarıya çıkınca binanın çöktüğünü gördük. Herkes evlerindeydi. Bütün hepsi bizim komşumuz arkadaşımız, şu an enkazın altındalar"

DHA'nın iddiasına göre, binadaki çökme patlama sonucu gerçekleşti. A.A muhabirinin aktardığına göre ise binanın içinde çok sayıda yaralı var.

Öte yandan, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın olay yerine hareket ettiği bildirildi.

YORUMLAR
  Acun ile evlenecek olan Şeyma Subaşı sonunda gelinliği giydi... Yılın düğününden detaylar...
Acun ile evlenecek olan Şeyma Subaşı sonunda gelinliği giydi... Yılın düğününden detaylar...