A24.com.tr » politika » Ayhan Oğan'dan tepkilere cevap

Ayhan Oğan'dan tepkilere cevap

Ayhan Oğan'dan tepkilere cevap

CNN Türk canlı yayınında "Yeni bir devlet kuruyoruz" açıklamalarıyla büyük tepki çeken Ayhan Oğan'dan, hakkındaki eleştirilere yanıt geldi.

AK Parti MKYK Üyesi Ayhan Oğan, geçtiğimiz günlerde CNN Türk'te katıldığı 'Türkiye'nin Gündemi' programında kullandığı Şimdi biz yeni bir devlet kuruyoruz, beğenin beğenmeyin bu yeni devletin kurucu lideri Tayyip Erdoğan’dır” ifadeleriyle büyük tepki çekmişti. Sosyal medyada gündeme oturan Ayhan Oğan'ın bu sözleri için "Mevcut Türkiye Cumhuriyeti ne zaman yıkıldı?" yorumları yapılırken, Oğan hakkındaki eleştirilere yanıt verdi.

“Şimdi biz yeni bir devlet kuruyoruz, beğenin beğenmeyin bu yeni devletin kurucu lideri Tayyip Erdoğan’dır” sözleriye tartışma yaratan Sivil Dayanışma Platformu Başkanı, eski AK Parti MKYK üyesi Ayhan Oğan, sözlerine açıklık getirdi.

Oğan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "16 Nisan itibarıyla artık yeni bir süreç başlamıştır. Bu, devletin yeniden teşkilatlanma, organize olma sürecidir, yeniden inşa sürecidir" ifadelerini kullandı. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu liderinin Mustafa Kemal Atatürk, kurucu partisinin de CHP olduğunu kaydeden Oğan, "İkinci kuruluş, Türkiye'nin tam bağımsız, halkın devleti olarak dizayn edildiği, kurumsal yapıya kavuştuğu sürecin lideri de Tayyip Erdoğan ve onun yanında saf tutan siyasi liderlerdir" dedi.

Sözlerinin gayet açık olduğunu kaydeden Oğan, "Kimse bizim vatanseverliğimizi test etmeye kalkmasın" dedi. 

YORUMLAR
  Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisine 5 önemli oyuncu katıldı...
Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisine 5 önemli oyuncu katıldı...