A24.com.tr » ekonomi » AVRUPA'NIN EN BÜYÜK SEYAHAT ŞİRKETİNDE TÜRK TURİZMCİ

AVRUPA'NIN EN BÜYÜK SEYAHAT ŞİRKETİNDE TÜRK TURİZMCİ

AVRUPA'NIN EN BÜYÜK SEYAHAT ŞİRKETİNDE TÜRK TURİZMCİ

TÜRK TURİZMCİSİ HÜSEYİN BARANER’E, AVRUPA’NIN EN BÜYÜK SEYAHAT ŞİRKETİNDE BÜYÜK GÖREV VERİLDİ.

Merkezi Burghausen'de bulunan Alman acente ağı QTA'nın ana bileşeni olan ve yaklaşık 3 bin seyahat acentesinden oluşan, yıllık 2,3 milyar avro ciroya sahip Raiffeisen-Tours-Kooperation / RTK Grubu’nun ‘Yurt dışı Destinasyonlar İş Geliştirme Koordinatörlüğü’ görevine getirilen Alman-Türk turizm uzmanı Hüseyin Baraner, yeni göreviyle birlikte Alman seyahat acenteleri şirketi RTK iş birliği ağını tüm global destinasyonlarda genişletecek.

Halihazırda RTK'nın Türkiye başta olmak üzere birçok destinasyonda temsilciliğini yürüten turizm duayeni Hüseyin Baraner, Türkiye'de turizmin öncülerinden biri olarak kabul ediliyor. Öger Tours'un eski icra kurulu üyesi ve uzun yıllar TUI AG yurtdışı danışmanı olarak görev yapan Baraner artık 3 bin seyahat acentesinden oluşan RTK’nın yurt dışındaki destinasyonlar arasında daha yoğun bir iş birliğini sağlayacak. 1957 yılında Türkiye'de doğan Baraner, Tayland, Küba, Fas ve Umman'da da turizmin gelişmesine katkıda bulunmuştu.

MOLL: MİSAFİRLERİNİN İLGİ VE İHTİYAÇLARINI DAHA GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE TEMSİL EDECEĞİZ

Alman acente korporasyonu RTK’nın kendisini yurt dışında tanıtma görevini Hüseyin Baraner'e vermesi üzerine değerlendirmede bulunan RTK Genel Müdürü Hauke ​​Moll şunları söyledi:

“Hüseyin Baraner'in destinasyonlarda otelciler, dernekler ve siyasetçiler ile kurduğu mükemmel temaslar sayesinde seyahat acentelerinin ve misafirlerinin ilgi ve ihtiyaçlarını daha güçlü bir şekilde temsil edeceğiz. Aynı zamanda Baraner sayesinde taleplere de daha iyi cevap verebileceğiz. Uluslararası ortaklarımıza pazarlama ve satış konusunda destek olacağız.”

BÖSL: KENDİNİ KANITLAMIŞ BİR TURİZM UZMANININ ARAMIZDA OLMASINDAN MUTLUYUM

RT/Raiffeisen Touristik Group Strateji ve Uluslararası İş Geliştirme Direktörü Thomas Bösl ise destinasyonlardaki temasların yoğunlaşması hakkında şu değerlendirmede bulundu:

"Uluslararası ağımız giderek genişliyor. Kendini kanıtlamış bir turizm uzmanı olan Hüseyin Baraner'in de aramızda olmasından memnuniyet duyuyorum.”

BARANER: SEYAHAT ACENTELERİ AVRUPA PAZARINDA YENİDEN GÜÇLENİYORLAR

Türkiye'de turizmin öncülerinden biri olarak kabul edilen Alman-Türk turizm uzmanı RTK Yurt dışı Destinasyonlar İş Geliştirme Koordinatörü Hüseyin Baraner de yeni göreviyle ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Müşteriler seyahate çıkmadan önce, eskiye nazaran çok daha fazla seyahat acentelerinden danışmanlık hizmeti almak istiyorlar. Müşteriler turizmde en çok seyahat acentelerine güveniyorlar. Tatil esnasında da devamlı bir nevi tatil danışmanı olarak onları yanlarında hissetmek istiyorlar. Bu anlamda dünyadaki tüm destinasyonlar, özellikle başta Almanya olmak üzere Avrupa'daki seyahat acenteleri ile hem tanıtımı hem satışları güçlendirmek için çok daha yakın olmak ‘otel seyahat acentesi ilişkisi’ni güçlendirmek istiyorlar. Bu anlamda tabii Avrupa'da milyarlık bir pazar oluştu. Sadece Almanya'da yılda 40 milyar Euro'ya varan bir seyahat acentesi ve tur operatörü satışı gerçekleşiyor. Bütün dünya ülkeleri bu pastadan pay almak istiyor. Bu anlamda çok değişik satış ve pazarlama sistemleri uygulanıyor. Biz de tam bu noktada oteller, hava yolları, tur operatörleri ve destinasyon yönetimi ile uzman bir şirket olarak onlarla beraber başarılı bir koordinasyon kurarak destinasyonların sağlıklı gelişmesini ve yılı da ticari olarak başarılı kapatması için çalışıyoruz. Ben de işte bu işleri koordine edeceğim ve daha çok destinasyon da uluslararası global düzeyde çalışmalarımızı hızlandıracağım.”

RTK (Raiffeisen Tours Cooperation), çok sayıda seyahat acentesi ve seyahat organizasyonu bölümüyle RT-Raiffeisen Touristik Group GmbH çatısı altında turizmin itici güçlerinden biri. RT-Reisen GmbH, Almanya’da Burghausen / Yukarı Bavyera merkezli bir turizm şirketi.

YORUMLAR
  Internet ortamında nadir olarak görülebilen tarihi fotoğraflar...
Internet ortamında nadir olarak görülebilen tarihi fotoğraflar...