A24.com.tr » teknoloji » ASELSAN'ın ürettiği STOP'un teslimatı başladı

ASELSAN'ın ürettiği STOP'un teslimatı başladı

ASELSAN'ın ürettiği STOP'un teslimatı başladı

ASELSAN'ın üretiği STOP Uzaktan Komutalı Stabilize Top Sistemi'nin fabrika kabul testleri başarı ile tamamlandı. Testlerin ardından STOP'un yeni versiyonuyla ilk tesminatta başladı. 

Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi ve Yeni Su Altı Taarruz Botu projeleri kapsamında yeni nesil 25 milimetre STOP Uzaktan Komutalı Stabilize Top Sistemi'nin ilk fabrika kabul testleri tamamlandı.

Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi (LHD) ve Yeni Su Altı Taarruz Botu (YSAT) projeleri kapsamında yeni nesil 25 milimetre STOP Uzaktan Komutalı Stabilize Top Sistemi'ni tasarlayıp üretti.

5 ÜLKE İLE İMZA ATILDI

Yeni nesil STOP'un ilk fabrika kabul testleri, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve tersane temsilcilerinin katılımıyla tamamlandı.

ASELSAN'ın 18 ülkeye ihraç ettiği Uzaktan Komutalı Silah Sistemleri (UKSS) ailesinin üyesi olan STOP, stabilizasyon, otomatik hedef takip yeteneği ve otomatik balistik hesaplama ile üzerine yerleştirildiği aracın veya hedefin hareketinden etkilenmeden, hedefe isabetli atışlar yapabiliyor.

Yeni nesil STOP sisteminin ihracı için 5 ülkeyle sözleşme imzalandı.

TÜRKİYE'NİN YENİ NESİL YERLİ SİLAHLARI

Gelişen teknoloji hayatımızın her alanına nüfus etmek ile birlikte silah endüstrisini de baştan başa yeniliyor.

İşte Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından kullanılan yerli teknoloji ürünü olan silahlar...

YORUMLAR
  Söz'ün yapım şirketinden 'Siyon Yıldızı' açıklaması
Söz'ün yapım şirketinden 'Siyon Yıldızı' açıklaması