A24.com.tr » magazin » Arda Turan ve Berkay'dan hapis kararına ilk tepki

Arda Turan ve Berkay'dan hapis kararına ilk tepki

Arda Turan ve Berkay'dan hapis kararına ilk tepki

Futbolcu Arda Turan ile şarkıcı Berkay arasındaki davada mahkeme kararını açıkladı. Arda Turan, 3 ayrı suçtan 2 yıl 8 ay hapis cezası aldı. Karar sonrası iki cepheden de açıklamalar geldi.

Arda Turan- Berkay Şahin davasında mahkemeye kararını verdi. Arda Turan cinsel taciz suçundan beraat ederken korku kaygı veya panik yaratacak şekilde silahla ateş etmek, ruhsatsız silah bulundurmak kasten yaralama suçlarından 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezası aldı. Bu suçlardan mahkeme hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

BERKAY'DAN KARARA TEPKİ

Mahkeme çıkışı konuşan Berkay şunları söyledi:

"Sanırım üç suçtan ceza aldı ortalama üç yıl. Bizim itiraz edeceğimiz şeyler olacak. Cinsel taciz ve adam yaralamaya teşebbüsten ceza almadı. Bunların itiraz yolu açık. Bu karar kesin değil. Mahkeme bu kararı inceleyecek. Yaralama suçundan az ceza aldı. Cinsel taciz sucundan beraat etmesi doğru değil. Bu kadar suçun aynı kişi tarafından işlenmesi ve verilen ceza uygun değil. Benim kamuoyuna güvenim tamdır. Bu dava emsal teşkil edecektir.

5 yıl boyunca hiçbir suça karışmaması gerekiyor. Ama bu ceza yeterli değil. Kendisi son derece alkollüyken 'kardeşim böyle bir şey yapar mıyım' dedi. 'Yengenin arkası dönüktü tanımadım' dedi. Araya otuz kişi girdi barıştırmak için. Ben bir 'özür' bekledim sadece. Hiçbir şey talep etmedim. Sadece özür dileyecekti. Bu ceza benim için yeterli değildir, bir sabıkalı olsa da şu an benim için önemli değil. Özür dileseydi dava buralara gelmeyecekti."

ARDA TURAN TAZMİNAT DAVASI AÇIYOR

Karar sonrası 2. Sayfa programına açıklama yapan Arda Turan ise "Çok mutluyum ben böyle bir işin içinde olmadım. Bunun içinde her türlü riski göze aldım. Hapis cezası almak uğruna davamdan asla vazgeçmedim. Türkiye Cumhuriyeti'nin gelmiş geçmiş en yüksek tazminat davasını açacağım." dedi. 

Arda Turan, karar sonrası sosyal medya hesabından da şu paylaşımı yaptı:

"Tüm kamuoyunun malumu olan ve yargılanması devam eden dava bugün neticelendi. Öncelikle; yaşanan olaylarda üstüme atılan çirkin 'sözlü taciz' iftirasını temizlemek nihetiyle o anda yaptığım anlık hatalardan dolayı; ailemden, kulübümden, dostlarımdan ve en önemlisi beni bu güne kadar örnek almış bütün genç kardeşlerimden tekrar özür dilerim. Bunu en samimi duygularımla söylüyorum. Bununla birlikte, bu aşamada bazı açıklamalar yapmanın da zorunluluğunu duyuyorum.

Bilinmesini isterim ki; insanoğlunun karşılaşacağı en zor durumlardan birinin bir iftira karşısında, hem de böylesi ağır ve çirkin bir iftira karşısında haklılığını savunmaya çalışmak olduğunu tecrübe ettim. Adınıza ve ailenize iftira atarak çamur bulaştırmaktan başka bir şey düşünmeyenler karşısında gerçegi haykırmanın bazen yeterli ve ikna edici olamayabileceğini yaşayarak gördüm. İlk gün ne söylediysem, bugün de aynısını söylemekle birlikte, bugün Türk adaleti de ilk gün söylediğimi, yaptığı yargılamada ve verdiği hükümle bir kez daha tescil etmiş oldu. Ben, konuşulması bile beni rahatsız eden bu yargılama konusu 'sözlü taciz' suçunu işlemedim. İşlemem de mümkün değildir!

Bugün itibariyle tüm kamuoyunu; bu iddiaların ortaya atıldığı günlerde söylenenleri, yapılan sözde haberleri ve mahkemeye dahi saygı duymayarak kendilerine uzatılan her mikrofonda devam eden yargılamayı etkilemeye yönelik beyanları verenleri hatırlamaya; bu olayı adeta kendilerini öne çıkarıcı bir reklam malzemesi olarak kullananların kimler olduğunu düşünmeye davet ediyorum. Allah'a şükürler olsun ki Türk adaleti bu ağır ithamların çirkin birer iftira olduğuna karar verdi. O dönemde bana bu iftirayı atanlara çanak tutanları, buna içten içe sevinenleri ve hatta dostundan şüphe edenleri kendi vicdanları ile baş başa bırakıyorum. Kendi vicdanlarında kendilerine karşı dileyecekleri özür, umarım ki bundan sonraki yaşamları için onurlu bir başlangıcın ilk adımı olur.

Tüm bu olumsuzluklara rağmen söylemek isterim ki: ben yine de insanlara, güzele ve iyiye olan inancımı hiç kaybetmedim. Bu olaylardan kendi adıma da dersler çıkardığım muhakkaktır. Bundan hareketle; çok çalışıp, mesleğimi en iyi şekilde yapıp her zaman yanımda olan ailemi, sevgili eşimi, kulübümü ve dostlarımı gururlandırmak en büyük amacım olacaktır. Son olarak söylemek istediğim şey; bu olayın manşeti; üstüme atılan bu iftiralardan dolayı yaptığım hatalardan aldığım cezalar değil, taciz suçlamasından beraat ettiğimdir. Başımı; kendi huzurundan başka bir yerde eğdirmeyen Allah'a şükürler olsun."

YORUMLAR
  Demet Akalın ve Seren Serengil yolda kalırsa...
Demet Akalın ve Seren Serengil yolda kalırsa...