A24.com.tr » teknoloji » Apple'ın piyasa değeri tekrardan 1 trilyon

Apple'ın piyasa değeri tekrardan 1 trilyon

Apple'ın piyasa değeri tekrardan 1 trilyon

Daha önce 1 trilyon dolar piyasa değerine ulaşarak bu konuda ilk olan Apple tekrardan zirve çıktı. ABD'li teknoloji devi piyasa değerini yeniden 1 trilyon doların üzerine çıkarmayı başardı.

Cupertino merkezli teknoloji devi Apple, bir kez daha 1 trilyon dolar piyasa değeri sınırını aşmayı başardı. Daha önce de bir trilyon dolar eşiğini aşan şirket, bu cuma hisse senetlerinde %2 artış elde etti ve bir rekora imza attı.

Çin pazarı, Apple'ın iPhone satışları konusunda giderek daha önemli bir rol almaya başladı. Şirket, beklenenden daha güçlü bir talep oranı olması nedeniyle tedarikçilere telefon üretimini %10 oranında artırma talebinde bulunmuştu.

YOĞUN TALEP, FİYATLARI ARTTIRDI

Wall Street, yeni iPhone'lardaki talebe bağlı olarak yapılan fiyat hedeflerindeki yükseltmelerin bir listesini çıkardı. Birkaç firma, beklenenden güçlü talep gelmesi nedeniyle planlanan fiyat hedeflerini yükseltti. Bunlara örnek vermek gerekirse Wedbush isimli şirket, fiyat hedefini 245 dolardan 265'e çıkardı. Japonya merkezli Nomura ise 185 dolarlık fiyat hedefini 205'e yükseltti.

Wedbush analisti Daniel Ives, Çin pazarının iPhone 11 satışlarında bir artışa sebep olacağını belirtiyor. Ives, "Çin ve ABD arasındaki ticaret anlaşmazlığının kara bulutlarını bir kenara bırakırsak Apple'ın iPhone 11 satışlarındaki bu büyük artışa Çin pazarı sebep oluyor" açıklamasını yaptı.

YORUMLAR
  Birbiriyle akraba olan ünlü isimler...
Birbiriyle akraba olan ünlü isimler...