A24.com.tr » teknoloji » Apple ucuz iPhone çıkaracak! İşte fiyatı...

Apple ucuz iPhone çıkaracak! İşte fiyatı...

Apple ucuz iPhone çıkaracak! İşte fiyatı...

ABD'li teknoloji devi Apple, düşen satışlarını artırmak amacıyla ucuz fiyata satılacak bir iPhone modelini piyasaya sürecek.

Nikkei Asian Review’un konuyla ilgili bilgisi olan kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Apple özellikle Çin ve Hindistan gibi pazarlarda Huawei, Samsung ve Xiaomi'ya kaptırdığı payını geri kazanmak için yeni bir adım atmaya hazırlanıyor.

Şirketin bu nedenle piyasaya nispeten daha ucuz bir fiyat etiketiyle yeni bir model süreceği belirtiliyor. Bu cihazın iPhone SE modelinin yeni nesli olacağı konuşuluyor. Yenilenen iPhone SE modelinin, 2017 yılında piyasaya sürülen 4.7 inçlik iPhone 8 modeline benzediği tahmin ediliyor.

Nisan ayındaki EDN raporunda ayrıca, iPhone 8'e dayalı yeni bir iPhone SE modelinin 2020 yılının başında piyasaya sürüleceği ve bir LCD ekrana sahip olacağı belirtildi. Tek objektife sahip arka kamera ve 128GB depolama alanına sahip olacağı gibi ayrıntılar da eklendi.

FİYATI NE KADAR OLACAK?

The Verge'de yer alan habere göre, yeni modelin 299 dolardan piyasaya sürülmesi bekleniyor. Apple'ın Mart 2006'da piyasa sürdüğü SE modeli 399 dolardan satışa çıkmıştı. 2018'de indirime giden cihaz, yaklaşık 40 milyon adet satmıştı.

Şirketin 10 Eylül'de ABD'nin Kaliforniya eyaletinin Cupertino kentindeki Steev Jobs Salonu'nda yapılacağı yıllık lansmanında söz konusu 'ucuz' modelini tanıtıp tanıtmayacağı ise bilinmiyor.

​Daha düşük maliyetli iPhone modelleri üretme planları, geçen yıl Apple’ın dünyanın en iyi telefon üreticisi olarak yerini Huawei’ye bırakmasından ve ilk kez iPhone sevkiyatlarında düşüş görülmesinden sonra gündeme gelmişti.  

YORUMLAR
  İMBD'ye göre dünyanın en çok izlenen yabancı dizileri
İMBD'ye göre dünyanın en çok izlenen yabancı dizileri