Aöf Geçme Notu Kaç Cd Geçermi Mi - Aöf Puan Hesaplama 2017
Saat: 13:07

14-15 Ocak 2017'de yapılan AÖF sınav sonuçları bugün açıklandı. Sonuçlar Anadolu Üniversite'sinin resmi sitesinde yayınlandı. Öğrenciler şimdi de not hesaplamasının nasıl yapıldığını merak ediyor.
AÖF sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından ders geçme notu ve not hesaplama, merak edilen konuların başında geliyor.
AÖF ders geçme notu nasıl hesaplanır? Binlerce öğrenci açıköğretim fakültesi not hesaplama sistemine erişmeye çalışıyor. AÖF'te öğrenciler kaç. puan alırsa dersi geçmişi oluyor? Harf notu sisteminde hangi harf hangi puana denk geliyor? 14-15 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilen 2017 yılı açıköğretim fakültesi ilk sınavları ile birlikte adaylar sınav notlarını ve sınav sonuçlarını merak etmeye başladı. AÖF not hesaplaması nasıl yapılır?
NOT HESAPLAMA YÖNTEMİ
AÖF ders geçme notu kaç not hesaplama nasıl yapılır sorularına haberimizde cevap veriyoruz. AÖF sınav sisteminde 100'lük sitem uygulanır. Açıköğretim adayları eğer 50 ve üzerinde bir ortalama ile geçerse o dersi aldığı ortalamanın karşılığı olan not geçerli olacak. 100 üzerinden değerlendirmeye alınan kâğıtlarda 35,00 ya da üzerinde başarı puanı alması gerekmektedir. AÖF 14-15 Ocak final sınavları bitti. Binlerce öğrenci sınavlarda ter döktü. Şimdi öğrenciler AÖF notlarını hesaplamak için internete akın etti.
AÖF'te bir dersten geçmek için gerekli olan not kaç? AÖF not hesaplama ve bir dersten geçmek içimn kaç puana gerek olduğu konusunda ayrıntıları sizin için derledik. Yeni sistemde, öğrencilerimizin bir dersten başarılı sayılabilmesi için 100 üzerinden değerlendirmeye alınan kâğıtlarda 35,00ya da üzerinde başarı puanı alması gerekmektedir. Dersi geçmek için o dersin harf notuna bakılır. Eğer CC ve üzeri ise o dersi koşulsuz şartsız geçmişsiniz demektir.
ÖĞRENCİ DEĞERLENDİRME SİSTEMİ
AÖF yeni dönemde yeni düzenlemeler ile birlikte birkça değişikliği daha uygulamaya koydu. Anadolu Üniversitesi merkezî açık öğretim ve uzaktan öğretim sistemine göre eğitim-öğretim yapan Açık öğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerindeki dönemlik-kredili sisteme dayalı olarak yürütülen program ve bölümlerin ölçme ve değerlendirmesinde kullanılan “Bağıl Değerlendirme Sistemi” kaldırılarak yerine “Öğrenci Değerlendirme Sistemi” getirilmiştir.