A24.com.tr » eğitim » AÖF ders geçme notu kaç

AÖF ders geçme notu kaç

AÖF ders geçme notu kaç

Anadolu Üniversitesi'nin 2 hafta önce düzenlediği AÖF güz dönemi vize sonuçları bugün açıklandı. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından birçok aday geçme notunu ve final tarihini merak etti.

Açıköğretim Fakültesi vize sınavları 25-26 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilmişti. Merakla beklenen sınav sonuçları bugün adayların erişimine açıldı. Haberimizdeki ilgili bölümden sınav sonuç sorgulama sayfasına ulaşabilirsiniz.

AÖF vizesinden kötü sonuç alan öğrenciler ise final sınavı ile 3 ders sınavlarının tarihlerinin yanı sıra ders geçme not aralığını da aramaya başladı. İşte ayrıntılar...

AÖF PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILACAK?

AÖF not ortalaması hesaplamak için güz dönemi şartlı geçilen derslerden geçilmiş olması, güz dönemi sonundaki veya sonraki bahar dönemi sonundaki Genel Not Ortalaması 2,00 ve üzerinde bir not alınmış olması gerekmektedir.

Öğrencilerin bahar dönemindeki şartlı geçtikleri derslerden geçebilmeleri içinse bahar dönemi sonundaki veya sonraki güz dönemi sonundaki Genel Not Ortalaması 2,00 ve üzeri olması gerekmektedir.

AÖF Lisans son sınıf öğrencilerinin mezun olabilmesi için;
1- FF dersinin olmaması,
2- En son Genel Not Ortalaması 2,00 veya üzeri olması,
3- Alttan veya son sınıftan hiç ders bırakmamış olması gerekmektedir.

AÖF'DE 4 YANLIŞ 1 DOĞRUYU GÖTÜRÜYOR MU ?

Açıköğretim Fakültesi sınav sistemine göre dört yanlış bir doğruyu götürecek olup puanlama buna göre yapılmaya devam ediyor. ÖSYM’nin yaptığı sınavlarda geçerli olan dört yanlışın bir doğruyu götürmesi sitemi Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) taraından geçtiğimiz yıldan itibaren açıköğretim sınavlarında da uygulanmaya başlandı.Bu sistem aynı zamandan sadece Anadolu Üniversitesi’nde değil tüm Açıköğretim Fakültelerinde halen geçerliliğini sürdürmeye devam ediyor.

AÖF Güz Dönemi Final Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

Güz Dönemi Sonu Sınavı 13 - 14 Ocak 2018 tarihlerinde yapılacak.

İLGİLİ HABER AÖF vize sonuçları açıklandı - 25-26 Kasım 2017 aöf vize sonucu sorgulama ekranı AÖF vize sonuçları açıklandı - 25-26 Kasım 2017 aöf vize sonucu sorgulama ekranı

AÖF BAHAR DÖNEMİ SINAV TAKVİMİ VE ÜÇ DERS SINAVLARI HANGİ TARİHLERDE?

Bahar Dönemi Ara Sınavı 14 - 15 Nisan 2018
Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı 02 - 03 Haziran 2018
2017-2018 Öğretim Yılı Üç Ders Sınavı 21 Temmuz 2018

AÖF'DE GEÇİLEMEYEN DERSLER NE OLACAK?

AÖF ders sistemi 2 döneme ayrılıyor. 1. dönemde alınan ancak kalınan bir ders gelecek sene 1. dönem içerisinde, 2. dönemde alınan ancak kalınan ders yine gelecek yıl 2. dönem içerisinde alınabilecektir.
Sistem ile geçtiğimiz senelerde 1 Vize + 1 Final olarak yapılan sınavlar artık her dönemde 1 Vize + 1 Final olarak yapılıyor. Bu durum da senede 2 kere Vize + 2 Kere final sınavına giriliyor. Bu vize ve finaller geçmişteki gibi vize%30 ve Final%70 olacak şekilde değerlendirmeye alınarak ortalama hesaplanıyor. Not Harfsel Olarak sisteme giriliyor.
Sınavlarda öğrenci sayısına bağlı olarak, tek (A), iki (A,B) veya dört (A,B,C,D) kitapçık türü kullanılabilmektedir.

AÖF SINAV DÖNEMLERİ

1. Yıl 1. yarı yıl (dönem) 2. yarı yıl (dönem)
2. Yıl 3. yarı yıl (dönem) 4. yarı yıl (dönem)
3. Yıl 5. yarı yıl (dönem) 6. yarı yıl (dönem)
4. Yıl 7. yarı yıl (dönem) 8. yarı yıl (dönem)

AÖF BAŞARI DEĞERLENDİRMESİ NASIL HESAPLANIYOR ?

Harf Notu Katsayısı
AA 4,00
AB 3,7
BA 3,3
BB 3,00
BC 2,70
CB 2,30
CC 2,00
CD 1,70
DC 1,30
DD 1,00
FF 0,00
Bu harf notlarına ek olarak; DZ: Devamsız,KL: Kaldırıldı,MU: Muaf,SD: Sorumlu Değil,YT: Yeterli,YZ: Yetersiz, harf notlu değerlendirmeler de yapılabilir. 

YORUMLAR
  Setlerde rol gereği yaşadıkları aşkları gerçek hayata taşıyan ünlüler
Setlerde rol gereği yaşadıkları aşkları gerçek hayata taşıyan ünlüler