A24.com.tr » eğitim » Antalya'da yarın okullar tatil mi? 6 Şubat Antalya tatil açıklaması

Antalya'da yarın okullar tatil mi? 6 Şubat Antalya tatil açıklaması

Antalya'da yarın okullar tatil mi? 6 Şubat Antalya tatil açıklaması

Antalya’da 6 Şubat yarın okullar tatil mi sorusuna öğrenciler ve veliler yanıt arıyor. Antalya okullar tatil açıklaması Valilik MEB tarafından merakla bekleniyor.

 6 Şubat Antalya yarın okullar tatil mi? Fırtına ve hortum uyarılarının yapıldığı Antalya’da okullar tatil mi sorusuna öğrenciler ve veliler yanıt arıyor. Antalya okullar tatil açıklaması son dakika Valilik MEB tarafından yapıldı mı? Antalya'nın batı kesimleri için tam fırtına uyarısında bulunuldu. Özellikle kentin batı kesimlerinde etkili olacak fırtınanın saatteki hızının yer yer 100 kilometrenin üzerine çıkması bekleniyor. Geçtiğimiz günlerde Antalya'yı vuran hortum felaketinde 3 kişi hayatını kaybetmiş, bir kişi de kaybolmuştu.

ANTALYA YARIN OKULLAR TATİL Mİ?

Antalya’nın Kemer, Kumluca, Finike, Demre ve Kaş ilçelerinde fırtına ve hortum riski nedeniyle yarın okullar tatil ilan edildi.

ANTALYA’DA HORTUM UYARISI

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, bugün öğle saatlerinden sonra Antalya'nın batı kesimlerinde kuvvetlenecek rüzgarın, doğu ve güneydoğudan kuvvetli, zaman zaman saatteki hızı 90 kilometreye kadar ulaşabilecek fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Akşam ve gece Kaş ile Finike arasındaki kıyı şeridinde ise fırtınanın saatteki hızının yer yer 100 kilometrenin üzerine ulaşacağı, perşembe günü sabah etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

Yaklaşık 2 hafta önce üst üste hortumların yaşandığı Antalya'da fırtına nedeniyle meydana gelebilecek ulaşımda aksama, çatı uçması, ağaç devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenme gibi olumsuzluklara karşı ilgililer ile vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

4 İL İÇİN KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan açıklamaya göre, yarın öğle saatlerinden itibaren Sivas ve Kayseri il geneli ile Nevşehir ve Yozgat'ın güney ve doğu kesimlerinde rüzgarın hızının saatte 40-60 kilometreye ulaşması bekleniyor.

Rüzgarın zaman zaman fırtına şeklinde saatte 60-80 kilometre hızla eseceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli rüzgar ve fırtına dolayısıyla yaşanabilecek soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler, çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, kar örtüsü olan bölgelerde tipi, kar sürülmesi, ulaşımda aksamalar, kar erimeleri gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması istendi.

 

YORUMLAR
  Tüm Zamanların en efsane 90 çizgi filmi
Tüm Zamanların en efsane 90 çizgi filmi