Anaokulu öğretmeni öğrencileri birbirine dövdürdü
Saat: 16:21

İskenderun'da bir kreşte yaşanan olaylar aileleri şok etti. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülere göre öğretmen M.K. 'yaramazlık yapan' öğrencisini sırayla arkadaşlarına dövdürüyor.
Sözde öğretmen kreşte dehşet saçtı. İskenderun'da özel bir kreşte yaşanan olay ailelerin tepkisini çekti. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde M.K. isimli öğretmen 2-3 yaşındaki bir öğrencisinin diğer öğrencilere dövdürüyor.
Bir yandan öğrencisinin diğer öğrencilere dövdüren öğretmen diğer yandan çocuklara nasıl şiddet uygulayacaklarını anlatıyor.
SIRAYLA DÖVDÜRDÜ
İddiaya göre olay anında okul müdürü ve sınıf öğretmeni okulda değil. Sınıfta yaramazlık yaptığı iddia edilen bir çocuk, önce yardımcı öğretmen tarafından azarlanıyor. Ardından diğer çocukların sırayla o çocuğu dövmesini istiyor.NASIL TEKME TOKAT
ATACAKLARINI GÖSTERDİ
Ne olup bittiğinden habersiz çocuklar, sınıf arkadaşına tekme tokat vuruyor. Dahası yardımcı öğretmen çocuklara nasıl tekme ve tokat atması gerektiğini gösteriyor.
“GÖRÜNTÜLERİ SİLDİLER”
Olay 2016 yılı Haziran ayında gerçekleşiyor. Sözcü Gazetesi WhatsApp İhbar Hattı’na görüntüleri gönderen velilerin iddiasına göre kamera görüntüleri okul bilgisayarından silindi. Bu nedenle dava süreci devam ederken son görüntü polis tahkikatının ardından mahkeme sürecinde velilerin eline geçti.
ÖĞRETMENE 5 BİN KREŞE 16 BİN LİRA CEZA
Ailelerin iddiasına göre Aile Bakanlığı’nın devreye girmesiyle çocuklara şiddet uygulatan yardımcı öğretmene 5 bin, kreş sahiplerine ise 16 bin lira ceza uygulandı. Ailelerin açtığı tazminat davalarının sonuncu duruşması 9 Temmuz’da görülecek. (sözcü)