A24.com.tr » politika » Albayrak faiz düşürme kararıyla ilgili konuştu

Albayrak faiz düşürme kararıyla ilgili konuştu

Albayrak faiz düşürme kararıyla ilgili konuştu

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Merkez Bankası'nın faiz düşürme kararı sonrası konuştu. Albayrak, faizin yüzde 16,50'ye çekilmesine ilişkin, "Etkilerini önümüzdeki günlerde göreceğiz" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın İstanbul'da düzenlenen 10.yıl davetinde konuştu.

Albayrak, Merkez Bankası'nın faiz düşürme kararıyla ilgili olarak, "Etkilerini önümüzdeki günlerde göreceğiz" dedi.

Yeni ekonomik programın bir yılının geride bırakıldığını söyleyen Albayrak, "Yılı pozitif bir büyüme rakamı ile kapatacağımıza inanıyoruz. Hem ÜFE hem TÜFE'de tek haneli rakamları bir yıl geçmeden görmüş olacağız" ifadelerini de kullandı.

POLİTİKA FAİZİ 19,75'TEN 16,50'YE ÇEKİLDİ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Eylül ayı faiz kararını bugün 14.00'da açıkladı. Merkez Bankası'nın yeni başkanı Murat Uysal başkanlığında ikinci toplantısını gerçekleştiren Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizini 325 baz puan indirerek yüzde 19,75'ten yüzde 16,50'ye çekti.

TEMMUZ'DA DA FAİZ İNDİRMİŞTİ

Merkez Bankası, Temmuz ayında politika faizini 425 baz puan indirerek yüzde 24'ten yüzde 19,75'e çekmişti. 4,5 yıllık aranın ardından ilk kez faiz indirimi gerçekleşmişti.

İKİ AYLIK İNDİRİM 725 BAZ PUAN OLDU

Merkez Bankası Temmuz'un ardından Eylül ayında da üst üste faiz indirimine gitmiş oldu. İki ayda toplam indirim 725 baz puanı buldu. 

YORUMLAR
  İçerde dizisinden görkemli veda
İçerde dizisinden görkemli veda