A24.com.tr » yaşam » Ahmet Hulusi kimdir nereli kaç yaşında?

Ahmet Hulusi kimdir nereli kaç yaşında?

Ahmet Hulusi kimdir nereli kaç yaşında?

Fethullah Gülen ve Adnan Oktar'dan sonra Türkiye'nin gündemine yeni bir tarikat girdi. Bazı ünlü isimlerin de yakın olduğu bilinen Burç Tarikatı'nın lideri Ahmed Hulusi de merak edilenlerin başında...

Tam adı Ahmed Hulusi Akten olan Burç Tarikatı'nın şeyhi 73 yaşındaki Ahmet Hulusi, 1945 senesinde İstanbul'da dünyaya geldi.

Ahmet Hulusi, şarkıcı Mustafa Ceceli'nin evliliklerinden sonra bu kez de İntizar'ın gizli kamera görüntüleriyle gündeme geldi.

Hulusi, gazetecilik yaparak geçimini sağladığı dönemde Yeni İstanbul, Zaman, Akşam ve Milli Gazete’de görev alan Ahmet Hulusi şu anda Amerika’nın Güney Karolina eyaletinde yaşamını sürdürüyor.

Ahmet Hulusi yaptığı açıklamada Burç Tarikatı şeyhi olduğuna ilişkin iddialara yanıt verdi. Ahmet Hulusi açıklamasında ’40 yıl öncesi bir mecmuada yayınlanan ‘Burç tarikatı’ lafına itibar ederek üstüme geliniyor, buna inananın aklına şaşarım’ diyerek kendisini savundu. Benim tarikatım yoktur, ben şeyhlik cemaat işleriyle uğraşmam, benim duruşum bellidir. Ben düşünce adamıyım, yazarım, gazeteciyim, kimsenin aklının ermeyeceği ölçüde çok takipçim ve okuyanım var diyerek sürdürdüğü açıklamasında neden ABD’de yaşadığı sorularına da yanıt verdi.

FETÖ elebaşı sözde cemaat lideri Fethullah Gülen gibi ABD’ye göç eden ve ABD’de yaşamını sürdüren Ahmed Hulusi, FETÖ’den en büyük mağdurun kendisi olduğunu, FETÖ’nün kendisiyle zamanında çok uğraştığını ve kendisinin bir topluluk oluşturmamak adına Türkiye’de bulunmayıp ABD’de yaşamını sürdürdüğünü savundu. ABD’ye de FETÖ’nün zorlamaları ve engelleri nedeniyle yerleştiğini aktaran Ahmet Hulusi, araştırıp bulduğu ilmi karşılık beklemeden insanların faydasına sunduğunu ifade etti.

AHMET HULUSİ KİMDİR? MUSTAFA CECELİ İLE İLİŞKİSİ NEDİR?

21 Ocak 1945 İstanbul doğumlu olan Ahmet Hulusi, İstanbul’da birçok gazetede görev aldı. Ardından ABD’ye yerleşen Ahmet Hulusi şuanda yaşamını ABD’de sürdürüyor. Mustafa Ceceli’nin de bir dönem yaşam koçluğunu yapan Ahmet Hulusi’nin esasında Mustafa Ceceli’nin şeyhi, yani Mustafa Ceceli’nin Ahmet Hulusi’nin müridi olduğu iddiaları da basında sıkça yer almaya başladı.

Mustafa Ceceli’nin yeni eşi Selin İmer’in de Ahmet Hulusi’ye olan yakınlığı biliniyor. İddiları güçlendiren birtakım bilgilerin de yer almasıyla birlikte Cengiz Semercioğlu konuyu 13 Haziran 2017’deki köşe yazısında dile getirmişti.

İŞTE O KÖŞE YAZISINDAN BİR BÖLÜM;

Son dönemde hayatımıza, isimleri ünlülerle anılarak giren iki isim var… Biri Murat Yıldırım’la birlikte tanıdığımız Said Sözühikmet, diğeri Mustafa Ceceli’yle tanıdığımız Ahmed Hulusi…

Amerika’da yaşayan Ahmed Hulusi için önce ‘tarikat’ dendi, sonra Ceceli ‘tarikat’ olmadığını söyledi.
ancak geçmişte de Ceceli’nin Hulisi’ye ‘şeyhim’ dediği haberleri çıkmıştı…
Murat Yıldırım’ın ‘yaşam koçum’ dediği Sözühikmet’in, genç oyuncunun hayatında ne kadar etkili olduğunu biiyoruz zaten.
Faslı eşi Imane Elbani’yle yaptığı evliliğin mimarının bile Sözühikmet olduğunu bizzat Murat Yıldırım açıklamıştı…
Keza Tolgahan Sayışman ve eşi Almeda Abazi’nin de Sözühikmet’le olan yakınlığı biliniyor.
Her iki çiftin de Sözhikmet’in geçen ay çıkan “Yaşamın Göremediğimiz Şifreleri” adlı kitabının tanıtımı için canla başla çalıştığını biliyoruz.
Kitabın tanıtımları için şehir dışına bile gidiyorlar…
Ahmed Hulusi’nin Ceceli’nin hayatındaki belirleyici tavrı da yıllardır konuşuluyor.
Hatta Sinem Gedik’in, Ahmed Hulusi maiyetine uygun hareket etmediği, bu yüzden de ‘istenmediği’ iddia ediliyor.
Evleneceği Selin İmer de, Ahmed Hulisi’ye olan yakınlığıyla biliniyor…
O ya da bu…
Sözü geçen kişilerin kitaplarını okumadım, hayatlarını incelemedim.
Bu yüzden kimseye tarikat, cemaat gibi yaftaları yapıştıramam.
Ünlülerin beyanına inanıyorum, yaşam koçu diyorlarsa yaşam koçu, arkadaş diyorlarsa arkadaş, şeyh diyorlarsa şeyh olarak kabul ediyorum…
Benim merak ettiğim nokta farklı…
Ünlülerin hayatlarında bu kadar eksik olan nedir ki, doldurmak için illa birilerine ihtiyaç duyuyorlar…
Birilerine hayatlarına yön verecek kadar inanıp güveniyorlar…
İşin ilginci sadece bizde değil, dünyadaki ünlülerde de benzer durumları görüyoruz.

YORUMLAR
  Bu resimde ilk bakışta ne görüyorsun? (Karakter analizi)
Bu resimde ilk bakışta ne görüyorsun? (Karakter analizi)