A24.com.tr » medya » Ağustosta Türkiye tek yürek oldu

Ağustosta Türkiye tek yürek oldu

Ağustosta Türkiye tek yürek oldu

Medya Takip Merkezi (MTM), Ağustos ayında en çok konuşulan siyasiler, partileri ve öne çıkan siyasi başlıkları sizler için hazırladı.

 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye demokrasi sınavını başarıyla verirken ilk günden bu yana meydanları boş bırakmayan vatandaşlar Yenikapı mitinginde adeta tek yürek oldu. Diğer yandan FETÖ terör örgütü ile bağlantısı olan grupların gözaltına alma süreçleri devam etti. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün dev açılışında siyasi liderlerin verdiği mesajlar ise önemli ayrıntılar arasında yer aldı. İşte Medya Takip Merkezi’nin (MTM) hazırladığı medya araştırmasının detayları…

DARBE GİRİŞİMİ TÜRKİYE'Yİ KENETLEDİ

Medya Takip Merkezi’nin hazırladığı siyaset gündeminin Ağustos raporu belli oldu. Rapora göre, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye tek yürek olmaya devam ederken, FETÖ terör örgütüne bağlı kişilerin görevden alınma ve soruşturma süreçleri devam etti. Terör Örgütü ay boyunca 692 bin 712 habere konu edilirken, darbe girişimi iseon beş günde 571 bin 238 haberde ele alındı.

Darbe kalkışmasının ardından başlatılan operasyonlarda örgütle bağlantısı olan kişilerin gözaltına alma, tutuklama ve görevden açığa alma süreçleri devam etti. Olağanüstü hal süreci 69 bin 700 haberle yer aldı.

Büyük buluşma yeri olan Yenikapı “Demokrasi ve Şehitler Mitingi” coşkuyla yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP ve MHP liderlerine büyük günde konuşmaları için davet gönderdi. Daveti geri çevirmeyen Kemal Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli mitingde birlik, bütünlük ve kardeşlik mesajları verdiler. Sanat ve spor camiasından isimler de mitinge katıldı. Kutlama alanında darbe gecesi şehit olan vatandaşların fotoğrafları da duvarda asılı olarak yer aldı. Demokrasi ve Şehitler Mitingi, 41 bin 173 habere konu oldu.

YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ AĞUSTOS AYININ SONUNA DAMGA VURDU

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün açılış törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başkan Binali Yıldırım’ın yanı sıra TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ında aralarında bulunduğu birçok siyasi isim katıldı. Siyasi liderlerin açılış konuşmalarında 26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferi’nin yıl dönümü kutlanarak 15 Temmuz şehitleri de unutulmadı. Köprü açılışı, 15 bin 667 haberle basında yer aldı.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94. yıldönümü Türkiye’nin birçok yerinde törenlerle kutlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 Ağustos dolayısıyla mesaj yayımladı. Erdoğan, terörle mücadelede kararlılık vurgusu yaparken 15 Temmuz kanlı darbe girişiminde halkın iradesini “Büyük Taarruz” ruhu olarak yorumladı. 30 Ağustos Zafer Bayramı, 2 bin 128 habere konu edildi.


CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YİNE ZİRVEDE
Ağustos ayında siyasi liderler tablosunda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 293 bin 87 haberle listenin ilk sırasında yer alırken, Başbakan Binali Yıldırım 111 bin 669 haberle ikinci sıradaydı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 75 bin 357 haberle listenin üçüncü sırasında yer aldı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 33 bin 720 habere konu edilirken, önceki Başbakan Ahmet Davutoğlu 12 bin 167 haberle listede yer aldı. İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın görevinden istifa etmesi üzerine yerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu getirildi. Efkan Ala, 11 bin 568 habere konu olurken, Süleyman Soylu ise 8 bin 150 habere konu edildi. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise 5 bin 542 habere konu oldu.

PARTİLER DAYANIŞMAYA DEVAM ETTİ
15 Temmuz darbe girişiminin ardından siyasi partiler birlik ve beraberlik çağrısıyla bir araya gelmeye devam etti. MTM’nin aynı araştırmasına göre AK Parti, 232 bin 798 haberle medyada en çok konuşulan parti oldu. Siyasi partileri kapsayan listesinin ikinci sırasında 159 bin 946 haberle CHP bulunurken, MHP 95 bin 34 haberle üçüncü, HDP ise 34 bin 180 haberle listenin dördüncü sırasında yer aldılar.

 

YORUMLAR
  Aşık Veysel 123 Yaşında... (İyi ki doğdun Aşık Veysel!)
Aşık Veysel 123 Yaşında... (İyi ki doğdun Aşık Veysel!)